Eva Mikulová Správy

Ako ďalej s Mestskou krytou plavárňou? Mesto má víziu a vraj i úverové zdroje, FOTO

Vedenie mesta reaguje na list starostu MČ Staré mesto Igora Petrovčíka. Tvrdia, že absenciu konštruktívnych riešení maskuje osobnými útokmi na primátora.

Ilustračný obrázok k článku Ako ďalej s Mestskou krytou plavárňou? Mesto má víziu a vraj i úverové zdroje, FOTO
6
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

Spor medzi primátorom J. Polačekom a starostom MČ Staré mesto Igorom Petrovčíkom naďalej pokračuje. Vzjadrenie Petrovčíka sme uverejnili v stredu 22. januára a reakcia vedenia mesta nenechala na seba dlho čakať.

Investícia za 9 miliónov eur

„Mesto Košice ponúklo mestskej časti Staré mesto, ale aj všetkým Košičanom víziu ako by sa prepojením Mestskej krytej plavárne a "čéhačka“ mohla zvýšiť ich celková kapacita, na čo máme vyčlenené aj úverové zdroje. Nami ponúkaným riešením za takmer 9 miliónov eur by zároveň mohol vzniknúť nový športovo-relaxačný komplex pre všetky kategórie Košičanov, kde by bol priestor aj novú tobogánovú vežu. Spokojní by boli nielen rekreační plavci alebo rodiny s deťmi, ale aj športové kluby. Všetky kategórie by mali dostatočný priestor na svoje aktivity a netlačili by sa jednom mieste," informoval nás hovorca mesta Vladimír Fabián.

„Mestská časť žiaľ nemá pre plaváreň žiadne dlhodobé riešenie alebo konkrétnu víziu, lebo v opačnom prípade by ju už dávno predstavili obyvateľom mesta. Dokumentuje to aj utorkový list jej starostu, ktorý absenciu konštruktívnych argumentov a akýchkoľvek riešení v prospech Košičanov, maskuje osobnými útokmi na primátora mesta a prekrútenými informáciami o tom ako ich mestská časť pred rokmi zachránila plaváreň. Chceme pri tejto príležitosti pripomenúť, že z vlastných zdrojov sme za posledné roky investovali do MKP sumu prevyšujúcu 3 milióny eur,“ dodáva V. Fabián.

Len konzervujú havarijný stav

Podľa magistrátu, MČ Staré mesto dokáže na krytej plavárni v najlepšom prípade len zakonzervovať súčasný havarijný stav a zvýšiť ceny pre verejnosť a športové kluby, čo už aj oznámili.

„Kým naše riešenie ponúka viac priestoru pre verejnosť a športové kluby, zachovanie súčasného stavu na plavárni bude znamenať len jej neustále technické problémy. Nevyrieši sa nedostatočná možnosť využívať jej dráhy rekreačnými plavcami, ktorí tam budú mať len veľmi obmedzený priestor a aj to, v čase, ktorý väčšine z nich nevyhovuje. My s takýmto riešením nesúhlasíme, lebo nie je výhodné pre nikoho.“

„O tom, čo aj napriek nesúhlasu MČ Staré mesto chceme urobiť, budeme informovať verejnosť po najbližšom zasadnutí Mestskej rady,“ informuje V. Fabián.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM