Tlačové správy

Metro Distribúcia v Košickom regióne odteraz vo väčšom a modernejšie

Dvadsať ton tovaru denne rozvezú zamestnanci veľkoobchodu METRO Košice v rámci služby METRO Distribúcia zákazníkom po celom východnom Slovensku. Podnikatelia, ktorí si tovar nechávajú zavážať aj viac ako 100 km od veľkoobchodného centra, sa však odteraz môžu tešiť na ešte vyššiu úroveň servisu.

Ilustračný obrázok k článku Metro Distribúcia v Košickom regióne odteraz vo väčšom a modernejšie
Foto: Eva Viestová

V stredu 28. augusta totiž vedúci predstavitelia spoločnosti Metro v Košiciach slávnostne otvorili modernizovanú a zväčšenú distribučnú platformu.

METRO v rámci služby METRO Distribúcia na Slovensku prevádzkuje flotilu viac ako 30 rozvozových automobilov

Tie sú schopné podľa potreby až sedem dní do týždňa doručovať tovar priamo k zákazníkovi – kdekoľvek a dokonca už do 24 hodín od objednávky. Distribučnými platformami na rozvoz tovaru preto disponujú všetky slovenské pobočky reťazca. Tá v Košiciach sa teraz po rozsiahlej prístavbe a modernizácii pridáva k METRO Zvolen na absolútnu špičku v rámci kapacity aj servisu.

Nové priestory, nové nakladacie rampy, nové rozvozové autá

Nové priestory s celkovou rozlohou 300 m2 predstavujú oproti pôvodnej platforme na rozvoz tovaru nárast plochy až o 50% a disponujú štyrmi nakladacími rampami pre vozový park rozšírený z piatich na sedem dodávkových automobilov.

„Denne dnes vypravíme v priemere 12 áut, ktoré zákazníkom rozvezú 20 ton tovaru do priemernej vzdialenosti až 100km,“ hovorí riaditeľ košického METRO Peter Miklovič. Zároveň dodáva, že nová platforma zatiaľ počíta s postupným zvýšením počtu zákazníkov o pätinu, no kapacitne by bez problémov zvládla aj väčší nárast objemu rozvozov.

Pribudli na nej preto aj rozsiahle skladové priestory: takmer 150 m2 na čerstvé potraviny, mraziaci box s rozlohou 42 m2 aj približne 100 m2 na rôzny ďalší tovar, priamo na platforme sa nachádza plocha na najpredávanejšie tovarové položky. Vďaka tomu môže služba fungovať oveľa rýchlejšie, efektívnejšie a nezávislejšie od samotnej predajne, než tomu bolo doteraz.

Zákazníci si z pohodlia domova vyberú zo širokého sortimentu Metra

„Zákazníci oceňujú možnosť vybrať si z pohodlia domova čokoľvek z viac ako 33 000 položiek v sortimente METRO a dostať tovar vždy načas, keď ho potrebujú. Vedia pritom, že popri časovej úspore sa môžu absolútne spoľahnúť aj na prvotriednu čerstvosť a kvalitu dodaných produktov. Stopercentné zachovanie teplotného reťazca pri dovoze, dodržanie všetkých kontrolných bodov podľa bezpečnostných štandardov HACCP či jednoznačná spätná dohľadateľnosť pôvodu tovaru sú samozrejmosťou. Dvadsaťdva zamestnancov METRO Distribúcie denne obslúži asi 60 zákazníkov, toto číslo však stabilne rastie,“ hovorí o službe hovorí Peter Miklovič a pokračuje: „METRO Košice má rozsiahle regionálne pokrytie až do vzdialenosti 120km. Zavážame nielen zákazníkov z okolia Košíc, ale aj Prešova, Spišskej Novej Vsi, Rožňavy, Revúcej, Humenného, Trebišova a prakticky celého územia až po východnú hranicu. Myslím si preto, že nová distribučná platforma si túto investíciu naozaj zaslúžila a želám jej stále viac spokojných zákazníkov.“

Službu METRO Distribúcia aktuálne v Košiciach využíva 182 zákazníkov

Vďaka novej, kapacitnejšej rozvozovej platforme však pobočka plánuje toto číslo postupne zvyšovať, rovnako, ako podiel Distribúcie na celkovom obrate METRO Košice.

„V oblasti rozvozového predaja vidíme veľkú budúcnosť, zvyšovanie štandardu služieb v tomto smere pre nás preto bolo logickým krokom,“ vysvetľuje generálny riaditeľ METRO Cash & Carry SR, Axel Hluchy, ktorý sa otvorenia košickej platformy aj osobne zúčastnil.

Ďalšou inováciou s veľkým potenciálom je pre METRO podľa jeho slov online predaj

Práve zákazníkom využívajúcim službu METRO Distribúcia preto veľkoobchod už dávnejšie sprístupnil nové online riešenie na objednávanie tovaru – službu m-objednávka, ktorej systém je založený na princípe internetového obchodu.

Na adrese" www.m-objednavka.sk":/…sk/sk/enter/ sa zákazník prihlási pomocou svojho zákazníckeho čísla a hesla, vyberie si tovar z ponuky METRO, odošle objednávku a počká si na dovoz tovaru v štandardnom termíne.

„Tento jednoduchý a pohodlný systém umožňuje zákazníkovi v reálnom čase vidieť, čo máme na sklade, čím sa zvyšuje rýchlosť aj presnosť pri vybavovaní objednávok. Aj v METRO Košice je už dnes práve m-objednávka najvyužívanejšou formou objednávania tovaru,“ dodáva Peter Miklovič.

Metro Košice: Nová platforma pre distribúciu
1
Galéria
Otvorenie METRO Distribúcie v Košiciach
29
Galéria
Foto: Eva Viestová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM