Rôzne

Minulý týždeň vlaky zrazili päť ľudí, dnes na trati medzi Krompachmi a Richnavou vyhasli dva ľudské životy

Počas minulého týždňa Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zaznamenali päť zrážok vlaku s civilnou osobou. Tri z nich boli smrteľné. Pre nehody meškalo 23 vlakov.

Ilustračný obrázok k článku Minulý týždeň vlaky zrazili päť ľudí, dnes na trati medzi Krompachmi a Richnavou vyhasli dva ľudské životy
Zdroj: TASR

Záchranárov v utorok ráno 23. októbra, tesne pred 7.00 h privolali k tragickej dopravnej nehode na koľajovej trati medzi Richnavou a Krompachmi v Spišskonovoveskom okrese.

Ako informovala hovorkyňa skupiny Falck Katarína Načiniaková, podľa udania rušňovodiča sa dve ženy postavili pred rozbehnutý vlak a zrážke už nebolo možné zabrániť. „Obe osoby utrpeli devastačné poranenia nezlučiteľné so životom, lekár musel skonštatovať smrť,“ uzavrela.

„Dnes ráno pred siedmou hodinou sa dve dievčatá vo veku 14 až 16 rokov držali za ruky a kráčali po koľajniciach medzi stanicami v Krompachoch a Richnavou. V danom úseku bola ráno hustá hmla. Osobný vlak sa navyše míňal s oproti idúcim nákladným vlakom. Rušňovodič osobného vlaku uvidel dievčatá päť metrov pred sebou. Boli mu otočené chrbtom. Zrážke už nedokázal zabrániť… Totožnosť dievčat ešte zisťujeme, keďže nemali pri sebe žiadne doklady. Prvé indície napovedajú, že išlo o tragickú nehodu a nie samovraždu,“ napísala k prípadu polícia na sociálnej sieti.

O život prišli aj osoby v úsekoch Kriváň – Lovinobaňa, Strekov – Gbelce a na železničnej stanici Trnovec nad Váhom. V nemocnici skončili ľudia po zrážkach s vlakmi v úsekoch Vrútky – Martin a Krásna nad Hornádom – Nižná Myšľa. Pre nehody meškalo 23 vlakov osobnej dopravy.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM