Eva Mikulová Rôzne

Motivačná trénerka Zora Ochodnícka prezradila tajomstvá reštartu metabolizmu, FOTO

Ako sa dostať po sviatkoch a zimnom vyjedaní opäť do formy, aké cvičenie je najvhodnejšie a ako naštartovať metabolizmus.

Ilustračný obrázok k článku Motivačná trénerka Zora Ochodnícka prezradila tajomstvá reštartu metabolizmu, FOTO
9
Galéria
Zdroj: Archiv Zora Ochodnická

Určite to poznáte. Je zima, vonku mrzne a nám sa niekedy nechce vystrčiť spod periny ani nos. Zimné mesiace lákajú i k maškrteniu a ani sa nenazdáme a na jar už máme o pár kíl navyše.

A potom už nasleduje stresujúce chudnutie „do plaviek“, keď to takto zopakujeme niekoľko rokov za sebou, tak tu máme strašiak – „Jo – jo efekt.“

Aby sa nám to opäť nestalo, požiadali sme o rady odborníčku, motivačnú trénerku Zoru Ochodnícku, ktorá sa roky úspešne venuje svojím klientkám a jej výsledky reštartu metabolizmus sú reálne a merateľné.

Čo robiť, keď je človek ešte po sviatkoch aj zime „rozmlsaný,“ ako môže postupne prejsť na normálnu stravu?

Mne osobne funguje to , že si hlavne obnovím cieľ, prečo to chcem a ako sa z toho budem cítiť. Ja som si dopriala cez sviatky a po Novom roku som sa nastavila na program. Keďže ja to robím už roky, je to pre ma rutina, ale ak niekto začína , tak je dobré si to napísať na papier.

Prečo to chcem, čo tým chcem dosiahnuť, ako sa chcem cítiť, čo to prinesie mne a mojej rodine a okoliu. Je určite dobré vizualizovať si tie časy , keď to bolo tak ako sme chceli.

Potom je dobré napísať si približne vhodné jedlo a koľko cvičenia je človek ochotný zvládnuť.

Čo radíte? Ako začať s cvičením? 

U mňa výborne fungujú denné 10 -minútovky. Nakoniec sú aj súčasťou môjho know how- Reštart metabolizmu.

Vždy ráno po vypití vlákniny a môjho kolagénu si zacvičím pár cvikov na každú partiu tela a potom sa osprchujem v ľadovej vode, s tým samozrejme treba začať postupne.

Aký pohyb je v zime najvhodnejší?

Ja osobne nerozlišujem zimu a leto, robím to, na čo mám chuť.

Čiže na to, aby som sa okúpala nečakám do leta, ale skočím do ľadovej vody u nás na košickom jazere alebo si napríklad zabehám moje obľúbené schody.

Každému vyhovuje niečo iné. Lyžovanie, ski alpinizmus a iné zimné športy sú vynikajúce, ale to sa zrejme pri našom životnom tempe nedá každý deň.

Opäť sú tu moje výborné 10 minútovky, ktoré aj zostavujem na mieru. Ich výhodou je že nemusíte nikam chodiť , ale cvičíte doma.

Máte nejaký príklad klientky, ktorej sa podarila zmena v zime?.  

Paradoxom je, že aj keď v lete je človek energeticky viac vitálny, tak zima je najlepšia na zmeny. Je to preto, že v lete si človek viac užíva prírodu , dovolenky, prechádzky a podobne. Zimné večery naopak sú dlhé a „ nudné“ .

Druhou motiváciou je začať pracovať na sebe čím skôr, aby sme sa do leta dali dokopy. Pravidlo je: čím skôr začneš, tým rýchlejšie sa dáš do formy a leto si môžeš užívať v dvojdielnych plavkách.

Hrdá som na všetky svoje klientky, ktoré to „dali“. Istá Mariana schudla s mojim programom 12 kíl a z brucha schudla 17 cm. Denne cvičila 15 minút a upravila si podľa mojich inštrukcii jedálniček. A potom mi napísala: „Keď som to zvládla ja, zvládne to každý.“

Zora Ochodnická
9
Galéria
Zdroj: Archiv Zora Ochodnická
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM