Eva Mikulová Rôzne

Na košickom letisku otvorili stánok s informáciami pre turistov o kraji

V príletovej hale na letisku Košice otvorili v pondelok 25. júna nový Regionálny informačný bod, čiže infostánok pre turistov, ktorí navštívia náš kraj.

Ilustračný obrázok k článku Na košickom letisku otvorili stánok s informáciami pre turistov o kraji
Zdroj: Region turizmus

Je to vysunuté pracovisko už etablovaného, rovnomenného návštevníckeho centra v historickom jadre Košíc. Oba prevádzkuje organizácia Košice Región Turizmus. Aj v letiskovom infobode získajú návštevníci užitočné informácie i turistické námety pre územie celého regiónu.

Ponuka na mieru

„Letisko Košice je vstupnou bránou do mesta i celého regiónu, takže informačný bod pre návštevníkov priamo v príletovej hale je prirodzeným zázemím, o ktorom sme s vedením letiska hovorili už niekoľko mesiacov. Som rada, že naše plány sa posunuli až k realizácii a verím, že od dnes si už prichádzajúci turisti nebudú musieť chodiť po rady do letiskových kaviarní a obchodov. Ak hovoríme o rozvoji cestovného ruchu a snahe o zvyšovanie návštevnosti, musíme mať na prvom mieste starostlivosť o návštevníka a zvyšovanie kvality poskytovaných služieb. Nechceme sa spoliehať iba na vytlačené propagačné materiály a nechať turistu, aby si nejako poradil. Chceme s ním komunikovať, poskytnúť mu informácie, odporúčania a chceme ho zároveň presvedčiť, aby sa k nám opäť vrátil a pozval aj svoju rodinu či priateľov. Zároveň chceme získavať informácie o návštevníkoch, aby sme im tak mohli pripraviť ponuku stavanú podľa ich požiadaviek,“ uviedla výkonná riaditeľka Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková.

Krajská turistická organizácia podľa riaditeľky turistom okrem informácií ponúkne aj jednodňové výlety pripravené na mieru: „Najmä domáca verejnosť tento formát pozná z výletov Vlakom za Unescom alebo autobusovej Cestovateľskej abecedy. Tieto produkty sa ujali a stretávajú sa s veľkým záujmom, zároveň nám ale poslúžili aj na testovanie ponuky, ktorá je teraz pripravená pre zahraničných návštevníkov.“

Info už po prílete

Potrebu zriadiť na Letisku Košice turistický informačný bod aj o zaujímavých miestach v košickom kraji vnímali aj zástupcovia Letiska Košice.

„Na letisku Košice doteraz prilietavajúci cestujúci získavali informácie o Košiciach iba cez materiály oblastnej organizácie Visit Košice. Sme veľmi radi, že sa nám spoločne s Košice Región Turizmus podarilo vytvoriť reálny turistický infobod Košice región o miestach v celom regióne, ktoré jednoznačne stoja za návštevu. Takto budú prilietavajúci cestujúci dostávať na letisku informácie a odporúčania osobne. Tento vývoj súvisí aj s novými leteckými spojeniami na letisku Košice. Už na jeseň sa rozbehnú dve nové pravidelné linky z Nemecka (z Düsseldorfu a Mníchova) a od jari 2019 prichádza do Košíc aj najväčší low-costový prepravca v Európe na dodatočných spojeniach z Londýna. Okrem týchto noviniek tu máme aj zastabilizované spojenia s celým svetom z viac ako 500 destinácií s jedným prestupom, prevádzkované sieťovými dopravcami, vďaka ktorým sú UNESCO pamiatky v našom regióne na dosah celému svetu.“ skonštatoval námestník riaditeľa letiska Tomáš Jančuš.

Regionálny infobod na košickom letisku bude pilotne fungovať v časových intervaloch nadväzujúcich na ťažiskové časy príletov v letnom letovom poriadku. To znamená každý deň popoludní, v utorky a piatky tiež ráno a v nedele a pondelky aj večer.

"Chceme nastaviť prevádzku infobodu tak, aby bol optimálne pripravený na ďalšie fungovanie, napríklad už aj počas budúcoročných majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji,“ doplnila L. Vargová Jurková.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM