Správy

Na Ukrajinu odišla z Košíc pomoc za 88-tisíc eur. Smerovala do Užhorodu aj Charkova

Za uplynulých sedem dní odišli z Košíc štyri kamióny s humanitárnou pomocou určenou pre ľudí v ukrajinských mestách Užhorod a Charkov.

Ilustračný obrázok k článku Na Ukrajinu odišla z Košíc pomoc za 88-tisíc eur. Smerovala do Užhorodu aj Charkova
Zdroj: Mesto Košice

Pomoc v hodnote takmer 88-tisíc eur bola financovaná zo zdrojov partnerov cezhraničného projektu a mesto to nestálo nič. Informuje o tom magistrát na svojej webovej stránke.

Časť peňazí z projektu zameraného na rozvoj kapacít verejných inštitúcií slovensko-ukrajinskej cezhraničnej spolupráce a zvyšovanie integrity verejných záležitostí sa podarilo presunúť na zabezpečenie humanitárnej pomoci.

Potraviny aj zdravotnícke pomôcky

Mesto Košice uskutočňuje projekt v spolupráci s Centrom spoločenských a psychologických vied Slovenskej akadémie vied (SAV), ukrajinskými mestami Užhorod a Charkov, ako aj Nórskym výskumným centrom NORCE. „V rámci rozpočtu projektu boli vyčlenené finančné prostriedky na humanitárnu pomoc pre Centrum spoločenských a psychologických vied SAV vo výške 30-tisíc eur a pre mesto Košice vo výške 87 757 eur,“ dodáva magistrát.

Za uvedené finančné prostriedky zabezpečili nákup a dopravu humanitárnej pomoci, ktorú si na Ukrajine postupne preberajú samosprávy v Charkove a Užhorode. Zahŕňa prevažne trvanlivé potraviny, hygienické potreby, zdravotnícke pomôcky, oblečenie a pracovné pomôcky.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM