Správy

Na veterinu nemusíte ísť len so zvieratkom. Otestujú vás tam aj na Covid-19

Univerzita veterinárneho lekárstva a farmácie (UVLF) vo svojich priestoroch zriadila mobilné odberové miesto. Komu je určené?

Ilustračný obrázok k článku Na veterinu nemusíte ísť len so zvieratkom. Otestujú vás tam aj na Covid-19
2
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

V areáli Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie (UVLF) v Košiciach pribudlo verejné mobilné odberové miesto (MOM) na antigénové testovanie na ochorenie COVID-19. Informovala o tom hovorkyňa univerzity Zuzana Bobriková.

V prevádzke bude od pondelka do nedele od 11.30 do 19.30 hod. UVLF na prevádzku tohto MOM poskytla priestory posluchárne na Kostolianskej ulici, do ktorej je prístup cez vchod oproti zimnému štadiónu Crow aréna.

MOM vzniklo v gescii Ministerstva zdravotníctva SR na základe zmluvného vzťahu so spoločnosťou Medison. Testovanie záujemcov je bezplatné a priebežné. Ako za uvedenú spoločnosť povedala Soňa Kešeláková, o aktuálnych počtoch čakajúcich na vyšetrenie sa možno informovať telefonicky na čísle 0911 153 059.

Pomoc študentom

Podľa rektorky UVLF Jany Mojžišovej o zriadení MOM začali uvažovať už na jeseň, keď sa opäť začala zhoršovať epidemiologická situácia. „Chceli sme urobiť všetko, čo je v našich silách, aby sme udržali bezpečné fungovanie univerzitných pracovísk a umožnili našim študentom vykonávať klinickú a laboratórnu prax, ktorá je nevyhnutná pri ich štúdiu,“ vysvetlila.

Verí, že pri postupnom uvoľňovaní protiepidemických opatrení budú môcť vďaka pravidelnému testovaniu priamo vo svojom areáli začať s praktickou výučbou v malých skupinách. „Umožníme tým hlavne študentom vyšších ročníkov absolvovať predpísaný počet hodín, aby mohli vykonať štátne záverečné skúšky,“ dodala.

Pripomenula tiež, že v tejto časti mesta zatiaľ nebolo k dispozícii MOM, a preto môže byť prínosom pre všetkých obyvateľov z okolia.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Mobilné odberové miesto na veterine
2
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM