Správy

Univerzity lákajú budúcich študentov: Školy si však pozrú iba online

Deň otvorených dverí na košických univerzitách sa tento rok presunul do online priestoru. Čo všetko majú pre záujemcov pripravené?

Ilustračný obrázok k článku Univerzity lákajú budúcich študentov: Školy si však pozrú iba online
Zdroj: TASR/DPA

Pandémia koronavírusu ovplyvnila aj tradičné dni otvorených dverí na vysokých školách, na ktoré prichádzajú stovky budúcich študentov. Situácii sa museli prispôsobiť aj košické univerzity.

Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie (UVLF) v Košiciach pripravila pre záujemcov o štúdium na piatok 5. februára virtuálny deň otvorených dverí. Prostredníctvom on-line vysielania na sociálnej sieti sa dozvedia informácie, ktoré v minulých rokoch získali pri osobnej návšteve na univerzite.

Všetko online

Škola predstaví študijné programy, organizáciu štúdia, život študentov aj možnosti mimoškolských aktivít. UVLF informovala, že opatrenia proti šíreniu pandémie nového koronavírusu zmenili tohtoročnú formu dňa otvorených dverí podobne, ako sa zmenila prezenčná forma výučby na dištančnú. Záujemcovia sa dozvedia aj to, kedy treba podávať prihlášky na štúdium, kto musí robiť prijímacie pohovory a kto nie, čo je ich obsahom, alebo čo treba urobiť, aby mali uchádzači dostatok vedomostí.

„Verím, že na začiatku nového akademického roka už bude môcť náš areál skutočne ožiť a naplniť sa študentmi. Bez nich je to veľmi zložité aj pre nás, pedagógov,“ uviedla rektorka UVLF Jana Mojžišová. Na UVLF sa v novom akademickom roku bude dať študovať v siedmich študijných programoch – všeobecné veterinárske lekárstvo, hygiena potravín, farmácia, kynológia, vzťah človek – zviera a jeho využitie v canisterapii a hipoterapii, bezpečnosť krmív a potravín, a trh a kvalita potravín.

UPJŠ na Facebooku

Online dni otvorených dverí, prostredníctvom živého vysielania na sociálnej sieti, pripravili aj fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ). Prírodovedecká fakulta (PF) a Lekárska fakulta (LF) si program pripravili na štvrtok (4. 2.).

„So záujemcami o štúdium na LF UPJŠ sa takouto formou stretneme prvýkrát. Pre súčasnú situáciu sa s nimi nemôžeme stretnúť osobne, no snažili sme sa pre nich pripraviť zaujímavý program vo forme videí,“ spresnila hovorkyňa lekárskej fakulty Jaroslava Oravcová. V online priestore im priblížia napríklad priestory fakulty, ponúkané študijné programy, študentský život, či informácie k prijímacím skúškam.

V piatok 5. februára otvorí záujemcom virtuálne dvere Ústav telesnej výchovy a športu. Na 12. februára si online program pripravila Filozofická fakulta a 17. februára sa budúcim študentom predstaví Fakulta verejnej správy 17. februára. Ako posledná bude záujemcov o štúdium informovať Právnická fakulta, ktorá pripravila program na 2. marca.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM