Lenka Fedorová Krimi

Naháňačka ako z akčného filmu: Košičan (46) unikal pred policajtmi obrovskou rýchlosťou!

Košičan Rastislav (46) sa zrejme rozhodol, že z Liptova neodíde naprázdno. Na parkovisku pred súkromnou firmou sa podľa policajnej správy, vlámal do auta a potom to začalo!

Ilustračný obrázok k článku Naháňačka ako z akčného filmu: Košičan (46) unikal pred policajtmi obrovskou rýchlosťou!
Zdroj: Policajný zbor SR

Na jednej z ružomberských ulíc sa 46-ročný Rastislav z Košíc vlámal do auta Škoda Octavia, odkiaľ si z batožinového priestoru odcudzil vysávač, uťahovačku, vŕtačku a diaľkový laser, v hodnote takmer 3.000,–€. Odcudzené veci naložil do vozidla Volvo XC 60 hnedej farby s košickými evidenčnými číslami a z miesta odišiel smerom na Žilinu.

Policajti sa okamžite vydali za unikajúcim vozidlom, ktorého vodič veľkou rýchlosťou pokračoval smerom na Žilinu po diaľnici D1. „Na diaľnici bolo unikajúce vozidlo spozorované ďalšou policajnou hliadkou z Obvodného oddelenia PZ Martin – východ. Vodič opakovane nerešpektoval znamenia na zastavenie a rýchlosťou prekračujúcou 200 km/ hod. chcel policajtom uniknúť. Počas jazdy navyše ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky,“ informuje Jana Balogová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Policajná hliadka napokon vodiča zákonným spôsobom donútila s vozidlom zastaviť k okraju vozovky. „Vo vozidle sa nachádzal 46 ročný Rastislav z Košíc,“ upresnila Balogová z polície.

Pri kontrole batožinového priestoru vozidla boli nájdené aj odcudzené veci pochádzajúce z krádeže z vozidla Škoda Octavia. Tieto boli zaistené a po vykonaní procesných úkonov vrátené majiteľovi. „46 ročného Košičana vyšetrovateľ obvinil zo zločinu krádeže. Vyšetrovateľ zároveň podal podnet na návrh na vzatie do väzby. Obvinenému mužovi hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na tri až desať rokov,“ dodala Jana Balogová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

FOTO: PZ

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM