Alexandra Kolínská Hokej

Najsilnejšie momenty sezóny košických majstrov: Takto to vidí Šeda, Černák, Hylák, či Bartoš

Po tvrdo vybojovanom majstrovskom titule sa hráči HC Košice vrátili do Steel Arény. Opýtali sme sa ich na silné momenty počas sezóny. Pozrite sa, čo nám prezradili.

Ilustračný obrázok k článku Najsilnejšie momenty sezóny košických majstrov: Takto to vidí Šeda, Černák, Hylák, či Bartoš
Zdroj: TASR

Obhájený titul košických hokejistov potešil každého fanúšika. Tí najvernejší prišli majstrov počkať k domácej Steel Aréne. Ich trpezlivosť sa vyplatila, chlapci HC Košíc sa s fanúšikmi privítali vo veľkom štýle. Viac o ich príchode sa dočítate v článku Počkať na majstrov sa oplatilo: FOTO a VIDEO privítania košických hokejistov a fanúšikov!

Po príchode chlapcov k Steel Aréne sme ich vyspovedali, ako hodnotia tohtoročné play off a celú sezónu. Počas dlhej cesty za víťazstvom sa udialo v tíme HC Košice veľa momentov. Pozrite, čo na ne hovoria hokejisti.

Cesta za víťazstvom

„Ja si myslím, že celú sezónu sme hrali na špici, boli sme stále prví, robili sme to, čo sa od nás očakávalo. Tlak na nás bol, pretože všetci očakávali, že automaticky vyhráme aj to finále, ale nebolo to také jednoduché,“ povedal nám košický obranca Michal Šeda.

„Človek vždy dúfa, nemôže vedieť, ako to celé dopadne, alebo nedopadne. Človek pre to urobí všetko a dnes to dopadlo dobre, takže ja som nadšený, že už nemusíme ísť na siedmy zápas. Boli by to veľké nervy, takže som veľmi rád, že sme to zvládli,“ neskrýval radosť najlepší gólman sezóny Alexandr Hylák.

Pre niektorých hráčov však bola sezóna 2014/2015 kľúčová. „Toto je moja draftová sezóna a robil som všetko pre to, aby som bol v tom rebríčku pre draftovaných hráčov. Poslali mi pozvánku na ten kombajn, čiže urobím teraz všetko pre to, aby som sa pripravil a ukázal, čo je vo mne,“ prezradil najmladší košický hráč Erik Černák.

Náročné play off

„Ja si myslím, že sme play off odohrali dobre. Prvé kolo bolo nepríjemné, pretože sme museli za každu cenu prejsť cez Piešťany. Akurát ten prvý zápas sa nám moc nevydaril, ale ja si myslím, že sme to play off odohrali tak, ako sme si predstavovali a koniec koncov aj to finále. Domáce zápasy sme uhrali a jeden sme zvládli von, takže veľká spokojnosť,“ povedal Saša Hylák.

„Určite boli skvelí, mali to náročné proti Banskej Bystrici, lebo celú sezónu hrali dobre, mali kvalitný káder, čiže som rád, že to zvládli a som rád, že ten titul máme zase v Košiciach,“ pochválil svojich kolegov Erik.

Podľa Michala Šedu je každé play off ťažké. „Dotiahli sme to až do finále a s Banskou Bystricou, to boli veľmi fyzicky náročné zápasy, takže sme všetci unavení. Ťažko povedať, ktorý súper bol najťažší, lebo každá séria bola v niečom trochu iná. Na začiatku finálovej série s Banskou Bystricou sme mali ešte veľa síl, ale bola to veľmi náročná séria. Keďže s Banskou Bystricou to už bolo finálové derby, tak tam už všetky zápasy sú vyhecované a ani jeden z nás nechcel prehrať,“ prezradil.

Erikove zranenie počas play off

„Tak ja som toho v play off veľmi veľa nenahral. Hral som prvé kolo, potom som hral proti Popradu, takže hodnotiť to veľmi nemôžem. Tá Banská Bystrica bola počas play off asi najťažším súperom,“ uviedol Erik Černák.

„Čo sa týka zranenia, tak už je všetko v poriadku. Bol som na posledných vyšetreniach, tak mi povedali, že už môžem pomaly trénovať, čiže som rád, že to už ustúpilo a môžem zase trénovať,“ prezradil Erik.

Príchod nového trénera

„Treba samozrejme poďakovať aj predchádzajúcim trénerom Antonovi Tomkovi a Pavlovi Zubekovi, ktorí v našom tíme odviedli kus dobrej práce. Nová trénerská dvojica veľmi dobre nadviazala na ich prácu a koniec koncov, výborný výsledok je aj vidieť, keďže sme opäť získali majstrovský titul,“ uviedol košický útočník Peťo Bartoš.

„Vždy, keď príde nový tréner, tak nastanú nejaké zmeny. Robí sa to preto, aby manšaft dostal nejaký rytmus a my sme radi, že sa nám to podarilo vyhrať,“ dodal Michal Šeda na záver.

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM