Eva Mikulová Správy

Neporiadok, prostitútky...Starosta Starého Mesta Igor Petrovčik už má toho dosť, FOTO

Starosta košickej mestskej časti Staré Mesto Igor Petrovčik žiada primátora a náčelníka mestskej polície, aby konečne zakročili.

Ilustračný obrázok k článku Neporiadok, prostitútky...Starosta Starého Mesta Igor Petrovčik už má toho dosť, FOTO
6
Galéria
Zdroj: FB Igor Petrovčik

Starostovi košickej mestskej časti Staré Mesto Igorovi Petrovčikovi už došla trpezlivosť s neustálym neporiadkom okolo kontajnerov, asociálmi, ktorí porušujú nariadenia a s prostitútkami. Na sociálnej sieti vyzval kompetentných aby konečne konali.

„Dosť, pán náčelník Mestskej polície (MsP). Vidím, že ani zákaz vychádzania bez rúška a certifikátu nezabrali a v Starom Meste je všetko po starom. Ja už vážne neviem, čo mám ako starosta urobiť, aby kompetentní už konečne aspoň v tomto núdzovom stave nekompromisne zakročili,“ adresuje tvrdé slová starosta mestskej polícii.

Chce zobrať situáciu do vlastných rúk

„Už má nebavia nekonečné rokovania, presviedčania a prosenia vedenia MsP k zmene prístupu k zabezpečeniu verejného poriadku a čistoty,“ dodáva.

Ako uvádza, osobne sa presvedčil, že nedochádza ani v tomto núdzovom stave k žiadnej pozitívnej zmene. Či už pri vyberaní kontajnerov alebo v potlačení prostitúcie na Masarykovej a Stromovej ulici

Starosta sa na poslednom mestskom krízovom štábe pýtal primátora, čo s tým chce robiť, ale ako tvrdí, odpovede sa nedočkal.

„Beriem to do svojich rúk a v najbližších dňoch urobím kroky k náprave. O detailoch mojich opatrení Vás budem informovať. Nie je mojim cieľom dehonestovať osadníkov, ale veď ide o zdravie nás všetkých,“ hovorí Petrovčik.

Mestská polícia reaguje

O vyjadrenie sme požiadali Mestskú políciu: „Hliadka Mestskej polície dorazila na miesto ihneď po nahlásení podnetu. Priamo na mieste riešila pôvodcov neporiadku a nariadila im poupratovať to, čo spôsobili. Každý príslušník MsP je maximálne súčinný pri akomkoľvek podnete zo strany občanov alebo návštevníkov mesta.“

Ďalej MsP dodáva: „Nie je však možné, aby bola v rovnakom čase na každom mieste v Košiciach prítomná hliadka. V tejto súvislosti žiadame každého, kto je svedkom takéhoto protiprávneho konania, aby ho nahlásil na dispečingu Mestskej polície na čísle 159, resp. aby kontaktoval štátnu políciu na čísle 158. V takom prípade sa tento problém vynasnažíme vyriešiť v najkratšom možnom čase.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM