Lenka Fedorová Rôzne

Nové prírastky v košickej zoo: Rozkošné mláďatká vám spravia deň, FOTO

Zdá sa, že zvieratám sa v zoologickej záhrade v Košiciach veľmi darí. Dôkazom je nárast nových prírastkov do zoo rodinky.

Ilustračný obrázok k článku Nové prírastky v košickej zoo: Rozkošné mláďatká vám spravia deň, FOTO
Zdroj: TASR

Pracovníkov zoologickej záhrady v Kavečanoch pri Košiciach potešili najnovšie prírastky. Narodilo sa mláďatko lamy alpaky (na snímke vpravo), kozorožca sibírskeho a volavky striebristej.

V košickej zoo sa tešia výnimočnému prírastku. Po dlhých 22 rokoch sa dočkali narodenia mláďaťa kozorožca sibírskeho (Capra sibirica). Dôvodom bol nízky vek samíc a to, že žiadna z nich ešte nerodila. Ako uviedla zoo na svojom webe, aj keď počítali s alternatívou, že by aspoň jedna samica mohla v dvoch rokoch mláďa porodiť, samice sa väčšinou matkami stávajú v troch rokoch.

Čítajte tiež: Obrovský babyboom v košickej zoo: Pribudli tučniaky, lemury, pochlapil sa aj krkavec Kajo!

Kozorožce sibírskej doviezli do zoologickej záhrady v roku 1991. Neskôr chov rozšírili o samicu z Nemecka. V máji 1994 sa im narodilo prvé a zároveň jediné mláďa, chod tohto druhu ešte v tom roku ukončili.

Chov bol obnovený v roku 2015 v rámci projektu „ZOO spoločne a vzájomne k ochrane prírody a prírodných hodnôt“, ktorý realizovala ZOO Košice z prostriedkov EÚ. Nové stádo pozostávalo z jedného samca z Estónska a troch samíc z Česka. najnovšie prírastky mláďat si pozrite v našej fotogalérii.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Zoo sa teší novým prírastkom
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM