Eva Mikulová Správy

Obyvatelia na uliciach Humenská, Rožňavská a Michalovská sú naďalej bez tepla a teplej vody, FOTO

Po páde stropu vo výmenníkovej stanici Tepelného hospodárstva Košice (TEHO) na Rožňavskej ulici začali odstraňovať stavebnú suť. Príčina zrútenia stále nie je známa.

Ilustračný obrázok k článku Obyvatelia na uliciach Humenská, Rožňavská a Michalovská sú naďalej bez tepla a teplej vody, FOTO
7
Galéria
Zdroj: mesto Košice

Presná príčina jeho zrútenia zatiaľ nie je známa. Bez dodávky tepla a teplej úžitkovej vody naďalej zostáva 34 odberných miest. Ovplyvní to aj prevádzku základnej umeleckej školy. Informuje o tom mesto Košice na svojej webovej stránke.

V pondelok ráno bol vo výmenníku statik, ktorý pripravuje statický posudok. „Z našich predchádzajúcich kontrol sme nemali žiadne indície, že by vo výmenníku dochádzalo k deštrukcii nosnej konštrukcie. Hneď po zistení, že došlo k uvoľneniu časti stropnej konštrukcie, sme pristúpili k viacerým opatreniam. Okamžite sme vypli technologické zariadenie výmenníka a odstavili prívod elektrickej energie, vody a horúcovodnú prípojku,“ informoval riaditeľ TEHO Jaroslav Tkáč.

Bez dodávok tepla a teplej úžitkovej vody je 34 odberných miest na uliciach Humenská, Michalovská a Rožňavská na Luníku VII v Košiciach.

Ako dlho tento stav potrvá, zatiaľ nie je nejasné. „Bude to záležať od rozsahu poškodenia technologického zariadenia a od toho, ako rýchlo sa podarí odstrániť stavebnú suť z výmenníka,“ povedal Tkáč.

S vlastnými kapacitami by technológiu vedeli sfunkčniť do 24 hodín, odkedy budú môcť začať s opravami poškodeného zariadenia.

Zavretá škola

„Zatiaľ môžem povedať len toľko, že v priestoroch Základnej umeleckej školy na Rožňavskej ulici 10 nebude počas celého tohto týždňa kvôli výpadku prevádzka,“ uviedol.

Keďže teploty v bytoch môžu najmä počas chladných nocí o pár stupňov poklesnúť, spoločnosť je pripravená poskytnúť svojim odberateľom kompenzácie, a to v prípade, ak u nich nastanú zvýšené náklady pri vykurovaní bytov rôznymi elektrospotrebičmi či pri zvýšenej spotrebe plynu. Podľa Tkáča budú takéto prípady riešiť individuálne.

K havarijnej situácii vo výmenníkovej stanici TEHO na Rožňavskej ulici došlo v nedeľu (6. 10.) večer. Zrútený strop poškodil technologické zariadenie pre dodávku tepla a teplej úžitkovej vody, ktoré je momentálne nefunkčné.

Zoznam odberných miest bez tepla:

Humenská - 14, 16, 23, 25, 27, 29, 31, 33, 35, 37, 39, 41.

Michalovská - 13, 15, 17.

Rožňavská - 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 20.

Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM