Veronika Hunyadiová Správy

Obyvateľov Ťahanoviec strašia diviaky. Na týchto uliciach si dávajte pozor!

Diviačia zver sa na Sídlisku Ťahanovce vyskytuje pravidelne. V blízkosti panelákov ich videli aj v týchto dňoch.

Ilustračný obrázok k článku Obyvateľov Ťahanoviec strašia diviaky. Na týchto uliciach si dávajte pozor!
Zdroj: TASR

Blízkosť lesa na Sídlisku Ťahanovce opäť ukázala svoju negatívnu stránku. V uplynulých dňoch zaznamenali obyvatelia na viacerých miestach výskyt diviakov.

Diviačia rodinka sa podľa starostu mestskej časti Miloša Ihnáta v týchto dňoch objavila na Čínskej ulici (pri Olympii). Pred mesiacom dostali hlásenie o diviakoch v okolí Helsinskej ulice.

Bude hon?

Podľa Ihnáta situáciu riešia a komunikujú s poľovníckych združením Lovena, ktoré má na starosti intravilán sídliska. „Požiadali sme Lovenu o vykonávanie monitoringu a opatrení, ktoré sú povinní realizovať z ich zákonnej pozície poľovníckeho združenia. Zaviazala sa vykonávať pravidelný monitoring,“ uviedol starosta pre Dnes24 s tým, že o súčinnosť požiadali aj políciu.

Minulý rok na jeseň podala mestská časť na Okresný úrad Košice (OÚ) žiadosť na hon a lov na nepoľovných plochách v okolí Americkej triedy. Okresný úrad vtedy vydal negatívne stanovisko. „Ak navrhne Lovena potrebu lovu a honu na nepoľovných plochách ako jediné riešenie, bezodkladne budeme žiadať OÚ o vydanie povolenia,“ dodal starosta.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM