Rôzne

Smútok nielen vo VÚSCH: Zomrel významný a zanietený lekár, ktorý mal laboratórium aj doma

Pavol Török zomrel vo veku 75 rokov, o úmrtí informoval Východoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Smútok nielen vo VÚSCH: Zomrel významný a zanietený lekár, ktorý mal laboratórium aj doma
Zdroj: www.pexels.com

V noci 11. októbra 2024 zomrel náhle počas spánku vo veku čerstvo dovŕšených 75 rokov lekár Pavol Török. Informoval o tom na sociálnej sieti Východoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb v Košiciach, kam v roku 2008 nastúpil na pracovisko anestéziológie a intenzívnej medicíny, pričom neskôr bol menovaný za prednostu.

„V roku 2021 bol výborom SSAIM ocenený Kadlicovou medailou za celoživotný prínos v odbore anestéziológie a intenzívnej medicíny. V roku 2023 získal spolu so svojím tímom Cenu za transfer technológií na Slovensku,“ pripomína VÚSCH.

Mal tiež bohatú prednáškovú a publikačnú činnosť. Organizoval so svojím tímom viaceré odborné podujatia, školenia, bol hlavnou postavou Brychtových dní a bol opakovane pozývaným prednášateľom na mnohé podujatia v zahraničí.

„Je autorom viacerých knižných publikácii, monografií a knižných kapitol, štandardných terapeutických postupov a mnohých odborných článkov v časopisoch na Slovensku, ale aj v zahraničí. Má prijaté viaceré patentované liečebné a diagnostické metódy a realizované mnohé vedecko-technické diela v technológiách významných výrobcov,“ uviedol VÚSCH s tým, že jeho výskum sa neuskutočňoval iba na pracovisku, ale aj doma, kde mal zariadené laboratórium pre výskum progresívnych spôsobov ventilácie.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM