Veronika Ondo-Cholewová Správy

Dušičky už klopú na dvere: Pozrite si, ako bude v Michalovciach otvorený cintorín

V Michalovciach sa už všetko pripravuje na blížiace sa obdobie Dušičiek. Otváracie hodiny cintorína budú upravené, pozrite si ako...

Ilustračný obrázok k článku Dušičky už klopú na dvere: Pozrite si, ako bude v Michalovciach otvorený cintorín
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Obdobie, počas ktorého si ešte vo väčšej miere pripomíname našich zosnulých blízkych, sa už blíži. Počas dušičkového náporu na mestskom cintoríne v Michalovciach prispôsobia otváracie hodiny.

Otváracie hodiny

V súvislosti s blížiacimi sa Dušičkami budú na verejnom cintoríne v Michalovciach predĺžené otváracie hodiny. „V súvislosti s blížiacim sa dňom Pamiatky zosnulých resp. v dušičkovom čase, budú upravené otváracie a zatváracie hodiny cintorína na Kollárovej ulici takto: od 7.30 do 21.00 hod.,“ informovala Iveta Palečková, vedúca odboru komunikácie, marketingu a kultúry Mestského úradu Michalovce.

Zmenený otvárací čas bude zavedený od 28. 10. až do konca tzv. dušičkovej oktávy – do 8. 11.2017. V tieto dni budú zamestnanci, tak ako po iné roky, občanom plne k dispozícii, a to v dňoch sviatočných ako aj v dňoch pracovného voľna. V prípade potreby sa budú môcť pozostalí, ktorí pricestujú z iných miest, prípadne zahraničia, informovať u správcu cintorína priamo v Dome smútku na Ulici J. Kollára na situovanie hrobového miesta, ktoré hľadajú.

Vážna hudba

Sviatočné dni budú na cintoríne podfarbené vážnou hudbou, tak ako po minulé roky. V čase, keď bude cintorín otvorený, k dispozícii budú samozrejme aj toalety. V tomto období sa zvýšia aj opatrenia súvisiace s ochranou cintorína – a to tak, že sa na cintoríne zintenzívnia pochôdzky mestských policajtov, ako aj samotných pracovníkov pohrebných služieb.

„Samozrejme aj v tomto, pre pohrebné a cintorínske služby, náročnom pracovnom období nezabúdame na hlavnú činnosť a tou je dôstojné pochovávanie a rozlúčky s našimi zosnulými,“ dodala na záver I. Palečková.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM