Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Majstrovstvá psov v okolí Šíravy: Lákadlom je aj program vo Vinnom

V okolí Zemplínskej šíravy lákajú majstrovstvá, ktoré súvisia so služobnými psami. Pripravený je aj zaujímavý program vo Vinnom.

Ilustračný obrázok k článku Majstrovstvá psov v okolí Šíravy: Lákadlom je aj program vo Vinnom
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Zemplínska šírava hostí služobné psy, ktoré sa predvedú počas zaujímavých majstrovstiev od 28. do 31. októbra 2019. Pre záujemcov bude však program prístupný 31. 10. 2019 na futbalovom ihrisku vo Vinnom.

Program

V okolí zemplínskeho mora prebiehajú Majstrovstvá Slovenska – 1. Obranársky pretek vo výkone služobných psov Zemplínska šírava. Program pre verejnosť je naplánovaný na 31.10.2019 od 8:30 hod v priestoroch futbalového ihriska vo Vinnom.

A čo vás čaká? Psovodi a štvornohí ochrancovia zákona, ktorí sa vám spoločne ukážu prezentáciou rôznych policajných techník a drilov. Nenechajte si ujsť túto jedinečnú príležitosť vidieť psíkov v akcii.

Policajné psy

Vedeli ste, že v minulosti sa používali pre policajnú prácu nielen na Slovensku, ale aj v celosvetovom meradle takmer výlučne nemecké ovčiaky? Toto plemeno bolo uprednostňované pre jeho schopnosť rýchlo sa prispôsobiť rozličným podmienkam.

A aj z psychologického hľadiska, pretože ovčiaky u páchateľov trestnej činnosti vyvolávajú veľmi účinný preventívny a zastrašujúci účinok. Aj v súčasnosti viac ako 90 percent z celkového počtu služobných psov PZ tvoria psi plemena nemecký ovčiak.

Okrem nemeckých ovčiakov využíva Policajný zbor v služobnej kynológii belgických ovčiakov malinois, labradorských retrieverov a nájdu sa aj jedinci takých plemien ako doberman, rotweiler, malý a stredný bradáč alebo weimarský stavač.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Michaloviec a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Pozrite si v obrazoch aj veterinára Petra Kocáka z veterinárnej kliniky Animal v Michalovciach.

Muž, ktorý v našom meste pomáha zvieratám: Veterinár Peter Kocák v obrazoch
3
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM