Správy

Máme novú unikátnu bankovku, ktorej hodnota bude stúpať: Vieme, kde ju zoženiete, FOTO

Originálny a jediný unikát, za ktorým stojí aj historik mesta Michalovce. Kedy sa začne predávať a prečo by ste ho mali mať doma? Hodnota bude stúpať.

Ilustračný obrázok k článku Máme novú unikátnu bankovku, ktorej hodnota bude stúpať: Vieme, kde ju zoženiete, FOTO
2
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Michalovce si v tomto roku pripomínajú 777. výročie prvej písomnej zmienky o meste. Pri tejto príležitosti bola vytlačená výnimočná zberateľská bankovka – Nula Euro Souvenir. Kto by ju nechcel?

Originál a jedinečnosť

Ide o originálny a jediný oficiálny koncept výroby napodobenín bankoviek slúžiacich ako suvenír. Bankovky Nula Euro Souvenir sa tlačia na originálny 100% bavlnený papier, ktorý sa používa aj pri výrobe pravých eurobankoviek.

,,Sú identické s pravými bankovkami s tým rozdielom, že nie sú určené na použitie v platobnom styku a sú zabezpečené proti prípadnému zneužitiu v automatoch prijímajúcich bankovky, ako aj v čítačkách bankoviek," informovala hovorkyňa mesta Michalovce Iveta Palečková.

Zberateľská hodnota

Zberateľská bankovka s nominálnou hodnotou nula eur obsahuje množstvo ochranných prvkov (mikrotlač, hologram, UV ochranné prvky a i.) rovnako ako pravé eurobankovky. Každý kus je unikát vďaka číslovaniu a sériovému kódu.

Oficiálne a originálne Nula Euro Souvenir bankovky majú veľkosť eurobankovky nominálnej hodnoty 20 eur a sú vyrábané vo fialovej farbe, pripomínajúcej eurobankovku nominálnej hodnoty 500 eur. Ich koncept a dizajn je chránený patentom a ochrannou známkou.

Kedy a kde bude konečne v predaji? Nájdete na druhej strane.

Metropola Zemplína má novú bankovku: Každý kus je unikát
2
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM