Veronika Ondo-Cholewová Šport Iné športy

Michalovčan Pavol Regenda je v nominácii Craiga Ramsayho na olympijské hry v Pekingu 2022!

Pavol Regenda (HK DUKLA Ingema Michalovce) sa dostal do majstrovského výberu. Blahoželáme!

Ilustračný obrázok k článku Michalovčan Pavol Regenda je v nominácii Craiga Ramsayho na olympijské hry v Pekingu 2022!
Zdroj: Facebook.com/HK Dukla Ingema Michalovce

V nominácii slovenskej hokejovej reprezentácie na ZOH 2022 v Pekingu (4. – 20. februára) nechýba dvojica 17-ročných talentov Šimon Nemec a Juraj Slafkovský a pod olympijskými kruhmi sa predstaví aj 19-ročný obranca Samuel Kňažko.

Účasť na ZOH si po štyroch rokoch zopakujú šiesti hráči, Patrik Rybár, Branislav Konrád, Peter Čerešňák, Marek Ďaloga, Michal Čajkovský a Michal Krištof sa dostali aj do nominácie na ZOH 2018 v Pjongčangu.

Nás však oveľa viac zaujíma Michalovčan Pavol Regenda! Ten je totiž tiež v nominácii Craiga Ramsayho na olympijské hry v Pekingu 2022!

Účasť v Číne

Káder Slovákov na hry sa začal formovať už na augustovej kvalifikácii v Bratislave, na ktorej si zverenci Craiga Ramsayho zabezpečili účasť v Číne. Vtedy sa ešte počítalo s príchodom hráčov zo zámorskej NHL, no vedenie profiligy krátko pred Vianocami účasť odrieklo. Slovenskí hokejisti sa okrem kvalifikácie predstavili ešte na dvoch turnajoch.

Na Nemeckom pohári po triumfe nad Švajčiarskom 7:1 prehrali v zápase o víťaznú trofej s domácim Nemeckom 1:4. V decembri na turnaji NaturEnergie Challenge vo švajčiarskom Vispe zdolali Lotyšsko 6:2 a s domácim výberom prehrali 2:3. Bol to zároveň ich posledný zápas pred ZOH.

Čo prekvapilo Šatana? Prejdite na druhú stranu.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM