Rôzne

Michalovčania otvorene o známom kruháči: Ako to vidia policajti?

Najväčší kruháč Michalovciach robí mnohým vodičom vrásky. Na križovatke, ktorá spája v Michalovciach tri hlavné ťahy od Humenného, Košíc a Sobraniec sa niektorí vodiči vytláčajú z cesty nesprávnym zaradením do jazdných pruhov. Koľko tu bolo nehôd?

Ilustračný obrázok k článku Michalovčania otvorene o známom kruháči: Ako to vidia policajti?
Zdroj: Dnes24.sk

Nedávno sme vám priniesli článok 3 miesta, ktorých sa pri jazdení v našom meste obávajú Michalovčania najviac. . Na jednom z nich sa obyvatelia nášho mesta dokonale zhodli – košický kruháč. Neraz na ňom zažívajú situácie ako z filmu.

Takmer ho vytlačil kamión

Kruhový objazd spája Štefánikovu, Humenskú, Močariansku a Sobraneckú ulicu. Je najväčším v Michalovciach. Má vonkajší priemer 64 metrov a z každého smeru do neho vedú tri jazdné pruhy. Okružná križovatka spája v Michalovciach tri hlavné ťahy: od Humenného, Košíc a Sobraniec. Podľa našich čitateľov facebooku Michalovce24 je často nebezpečným miestom, kde dochádza k rôznym dopravný situáciám.

„Dnes ma skoro kamión vytlačil do stredu. Zaradil som sa do pruhu na KE a on na HE… žiaľ asi nerozozná K od H… už sme boli v kruháci a neviem, či si to rozmyslel alebo čo, ale stočil na mňa a šiel smerom na KE,“ napísal nám Martin.

Dodal, že kruhový objazd mu nerobí problémy, ale treba tam dávať pozor. Aj Maja má podobné skúsenosti: „Zaradia sa do jedného pruhu a z neznámych dôvodov majú ešte potrebu sa v jeho vnútri zbytočne preradzovať smerom k stredu.“ Podľa jej slov neprejde týždeň, aby nestretla takéhoto držteľa vodičského oprávnenia.

Kruháč radšej obchádzajú

Podľa Michalovčanky Františky je kruhový objazd v pohode. „Treba len vedieť po ňom jazdiť a myslím si, že v každej autoškole učia drzať si stranu a nie si jazdiť ako pride.“ Aj ona však dodala, že mala skúsenosť ako do nej takmer nabúral iný vodič. Sú však aj vodiči, ktorí objazd radšej obchádzajú. „Dá sa krásne obísť. Švagor šiel minule od mosta a ja som si to švihla dookola cez kruháč a prešla som skôr,“ priznala Anna.

Dve dopravné nehody

Na dopravnú situáciu na najväčšom michalovskom kruhovom objazde sme sa opýtali aj policajnej hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. „Na kruhovej križovatke Ul. Štefánikova – Humenská – Sobranecká cesta v Michalovciach do dnešného dňa došlo k dvom cestným dopravným nehodám,“ povedala pre spravodajský portál Michalovce 24 Jana Mésarová.

„Príčinou vzniku dopravných nehôd bolo v prvom prípade nesprávne odbočovanie a v druhom prípade nesprávne predchádzanie, pričom pri týchto nehodách bola jedna osoba ľahko zranená,“ objasnila policajná hovorkyňa.

Čo sa týka škodových udalostí, tie polícia podľa J. Mésarovej neobjasňuje. „Evidenciu miest, kde dochádza k škodovým udalostiam nevedieme,“ dodala.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM