Veronika Ondo-Cholewová Samospráva

Najdôležitejšie investičné udalosti Michaloviec: Z radnice prezradili TOP plány

Mesto Michalovce má v tomto roku veľa plánov. Ktoré sú však tie najdôležitejšie z hľadiska financií? Opýtali sme sa priamo na radnici.

Ilustračný obrázok k článku Najdôležitejšie investičné udalosti Michaloviec: Z radnice prezradili TOP plány
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Na mestskom úrade sme zisťovali najdôležitejšie investičné udalosti, ktoré nás v najbližšom období tohto roka čakajú. Mnohé z nich vám už budú známe a isto ste už o týchto plánoch aj počuli.

Rekonštrukcia sídliska

"Ak by sme ich mali stručne vymenovať: pokračovanie rekonštrukcie Sídliska západ, rekonštrukcia Kostolného námestia, rekonštrukcia svetelnej križovatky pri hoteli Družba, výstavba športoviska pri ZŠ T. J. Moussona a v neposlednom rade rekonštrukcia plavárne povedala pre našu spravodajskú sieť DNES 24 hovorkyňa mesta Iveta Palečková.

Na rekonštrukciu križovatky pri Družbe schválila vláda aj príspevok. V Michalovciach ide o najnebezpečnejšiu križovatku. Mala by byť svetelná a mala by byť prestavaná v takom rozsahu, aby tam už k tragédiám nedochádzalo.

Námestie

Kostolné námestie, ktoré fungovalo dlhé roky ako autobusová stanica, sa zmení na pešiu a oddychovú zónu. Plánovanú rekonštrukciu oddialil archeologický výskum.

Podľa predložených návrhov by sa mali na zrekonštruovanom námestí nachádzať lavičky, fontána, improvizované pódium, socha, betónové a kamenné bloky a nemalo by chýbať veľa zelene.

Upozorňujeme však, že je to len stručný výber z plánov radnice, ktoré môžu pribúdať, ale sa aj zmeniť.

V obrazoch si pozrite Kostolné námestie v Michalovciach.

V obrazoch: Kostolné námestie v Michalovciach oplotili
5
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM