Rôzne

Nekonečný príbeh? PROMENÁDA má zatraktívniť Šíravu, verejné obstarávanie je ale opäť ZRUŠENÉ

Medzi hotelom Glamour a Thermalparkom Šírava má vyrásť celoročne využívaná pešia promenáda. Dočkáme sa vôbec?

Ilustračný obrázok k článku Nekonečný príbeh? PROMENÁDA má zatraktívniť Šíravu, verejné obstarávanie je ale opäť ZRUŠENÉ
3
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Realizácia projektu promenády na Zemplínskej šírave sa posúva. Aj druhé verejné obstarávanie na dodávateľa Košický samosprávny kraj (KSK) zrušil a bude sa opakovať v budúcom roku.

Prečo zrušili obstarávanie?

„Súťaž na výstavbu promenády na Zemplínskej šírave bola zrušená pre nedostatky v projektovej dokumentácii, rozpočtoch a výkazoch výmer, ktoré boli predložené v súťažných podkladoch. Išlo o nedostatky a nezrovnalosti, ktoré verejný obstarávateľ v čase vyhlásenia zákazky nemohol predpokladať. Vzhľadom na to nebolo možné ďalej pokračovať v procese verejného obstarávania,“ informovala hovorkyňa KSK Anna Terezková.

KSK deklaruje, že má naďalej záujem realizovať tento projekt, ktorý má zatraktívniť Zemplínsku šíravu ako turistickú destináciu, verejné obstarávanie sa preto budúci rok zopakuje.

Jeden pokus tu už bol

Obstarávateľom je krajská spoločnosť Development KSK, s. r. o., ktorá v minulosti niesla názov Správa infraštruktúry cestovného ruchu, s. r. o.

Prvotné verejné obstarávanie vyhlásili v marci s celkovou predpokladanou hodnotou zákazky viac ako 1,8 milióna eur bez DPH. Zrušili ho z dôvodu, že bola predložená iba jedna ponuka. Druhé obstarávanie na výstavbu promenády aj s osvetlením spolu za zhruba 1,96 milióna eur bez DPH spustili v auguste.

Zatraktívnenie Zemplínskej šíravy

Stavba má riešiť novú dominantu územia na brehu vodnej nádrže medzi hotelom Glamour a Thermalparkom Šírava ako celoročne využívanú pešiu promenádu.

Cieľom je zvýšiť atraktivitu územia a prispievať k zlepšeniu služieb.

Objekt promenády má mať celkovo 1160 metrov a je rozložený do troch úsekov. Jeho súčasťou je chodník vedený v kruhu s polomerom 70 metrov, ktorý sa bude nachádzať v zátoke v blízkosti móla.

Titulné foto: ilustračné

Toto je víťazný návrh riešenia promenády na Šírave: Zoznámte sa s ním
3
Galéria
Zdroj: Košice Región Turizmus

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM