Veronika Ondo-Cholewová Samospráva

Neporiadok pri veľkoobjemových kontajneroch: Mesto plánuje zmenu

Metropola Zemplína bojuje s neporiadkom pri kontajneroch. V Michalovciach by malo dôjsť k zmenám zberového systému.

Ilustračný obrázok k článku Neporiadok pri veľkoobjemových kontajneroch: Mesto plánuje zmenu
5
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce

Jar a jeseň sú obdobím, kedy viac upratujeme svoje domy a dvory. Mesto Michalovce chce svojim obyvateľom s vyprodukovaným odpadom pomôcť, preto každoročne v jarnom a jesennom období Technické a záhradnícke služby mesta Michalovce rozmiestňujú v určených častiach mesta veľkoobjemové kontajnery, kde je možné uložiť veľkoobjemový od­pad.

V nočných hodinách

Ako za mesto zdôraznila Adela Kalaninová, spomínané kontajnery sú určené výlučne na uloženie objemného odpadu a nie je povolené do nich dávať bežný komunálny, stavebný a biologický odpad.

„Žiaľ, nie každý to rešpektuje a veľmi často v týchto nádobách končia veci, ktoré do nich nepatria. Mnohí občania do kontajnerov vkladajú komunálny odpad, ktorý je veľkým lákadlom pre sociálne slabších občanov, ktorí ho z kontajnerov vyhadzujú, keď sa v nich prehrabávajú,“ zverejnila samospráva Michaloviec.

Ďalším problémom je podľa mesta, že tieto veľkoobjemové kontajnery využívajú aj stavebné firmy, ktoré sa takto zbavujú stavebného odpadu, najčastejšie v nočných hodinách.

Zmeny

Takýto zber je pre mesto podľa Kalaninovej z mestkého úradu neudržateľný, neefektívny a natoľko zneužívaný, že už na jar budúceho roka dôjde k zmenám zberového systému.

„V problémových častiach Michaloviec zavedieme v spolupráci s Technickými a záhradníckymi službami Mesta Michalovce adresný zber objemného odpadu priamo spred jednotlivých rodinných domov,“ informovalo mesto.

Na fotografiách môžete vidieť, ako to vyzerá okolo veľkoobjemového kontajnera na Gagarinovej ulici v lokalite Hrádok.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Michaloviec a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Neporiadok pri veľkoobjemových kontajneroch v Michalovciach
5
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM