Správy

Nová stanica v našom meste a zmeny z nástupišťa autobusov

Pre cestujúcich v Michalovciach otvorili novú autobusovú stanicu. Je dobré vedieť, že nepremávajú už ako predtým. Čo sa zmenilo?

Ilustračný obrázok k článku Nová stanica v našom meste a zmeny z nástupišťa autobusov
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Nová autobusová stanica sa nachádza na predstaničnom území a okrem zastrešenia nástupných a výstupných plôch je vybavená mobiliárom ako sú lavičky, odpadkové koše, označníky, zábradlia a protiveterné zasklené steny. Priestor autobusovej stanice dopĺňa zeleň.

Nové nástupište

V Michalovciach od pondelka 25. januára otvorili pre cestujúcich novú autobusovú stanicu. Autobusy tak už nebudú premávať z nástupíšť mestskej hromadnej dopravy, ale presmerované budú na nástupištia nového terminálu.

Prestupný terminál bol financovaný z Integrovaného regionálneho operačného programu, ktorého sprostredkova­teľským orgánom je Košický samosprávny kraj. Jeho výstavba sa vyšplhala na 1 187 000 eur, z toho autobusový dopravca financoval 15 percent.

Pôvodná autobusová stanica v Michalovciach kapacitne nepostačovala. Novovybudovaný prestupný terminál má zlepšiť podmienky pre rozvoj verejnej osobnej dopravy na Zemplíne, predstavuje moderný dopravný uzol v rámci integrovanej dopravy v súlade s koncepciou Košického samosprávneho kra­ja.

Suchý prechod

Investícia zahŕňala vybudovanie nástupíšť, ich zastrešenie, odstavné plochy pre osobné autá a autobusy. Prínosom pre cestujúcich budú riadkové obojstranné elektronické informačné tabule a pri vstupe na dispečing veľká desaťriadková elektronická informačná tabuľa s on-line informáciou o odchodoch, prípadne meškaniach autobusových spojov.

Terminál poskytuje tzv. suchý prechod pre cestujúcu verejnosť z výstupíšť alebo nástupíšť do budovy ŽSR, dispečingu ARRIVA a do spoločného vestibulu, kde sa nachádza aj čakáreň.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM