Správy

Reakcie Michalovčanov na sčítanie: Radnica reaguje, čo s ľuďmi bez internetu

Michalovská radnica reaguje na reakcie čitateľov ohľadom pomoci úradníčok obyvateľom, ktorí sa nemôžu sčítať sami.

Ilustračný obrázok k článku Reakcie Michalovčanov na sčítanie: Radnica reaguje, čo s ľuďmi bez internetu
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

V súvislosti s preventívnymi opatreniami proti šíreniu nákazy novým koronavírusom a ochorením Covid-19 bude v tomto roku po prvýkrát prebiehať elektronickou formou, a to v termíne od 15. februára do 31. marca. Ako sme vás nedávnom článku informovali, sčítací elektronický formulár nájdete na webovej stránke www.scitanie.sk.

Reagovali ste na facebooku

Na podnet čitateľov facebooku Michalovce24 sme sa mesta Michalovce opýtali, ako sa dozvedia o sčítaní ľudia, ktorí nemajú internet. Bude mesto nejako informáciu šíriť o tejto povinnosti sčítania? Akým spôsobom sa občania dozvedia o pomoci úradu/infolinky mesta Michalovce, aby sa k nej dostali aj ľudia bez internetu a pod.? Tieto otázky trápili mnohých obyvateľov, ktorí reagovali priamo pod spravodajským príspevkom na sociálnej sieti facebook.

Ten informoval aj tom, že pre osoby, ktoré si túto povinnosť z akýchkoľvek dôvodov sami ani s pomocou blízkej osoby splniť nedokážu, je k dispozícii kontaktné centrum na Nám. osloboditeľov 30, v budove Mestského úradu Michalovce. Pre klientov sú vyhradené úradné hodiny, počas ktorých im pracovníčky pomôžu elektronický formulár vyplniť.

Osoba, ktorá sa nemôže dostaviť ani na kontaktné miesto, môže využiť infolinku na telefónnom čísle 056/ 68 64 120 alebo 0905 798 944 a požiadať o službu mobilného asistenta. Viac info TU.

Čo s ľuďmi bez internetu?

Ako nás ubezpečila Marcela Andréová, referentka odboru komunikácie, marketingu a kultúry z Mestského úradu Michalovce, spomínané informácie boli opakovane uverejnené v novinách Michalovčan v číslach 2 a 3, krátku správu plánovali aj do najbližšieho čísla 4. Dodala, že taktiež tlačová správa bola zaslaná do regionálneho rádia.

„Informácie boli okrem mestských novín Michalovčan zverejnené aj v televízii Mistral,“ doplnila, že aj v ďalšom rádiu v metropole východu a v niekoľkých regionálnych novinách/médiách.

„Samozrejme, pôjde aj masívna celoslovenská kampaň, takže nie len samospráva v Michalovciach bude mať povinnosť infolinky,“ dodala na záver.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM