Veronika Ondo-Cholewová Správy Rôzne

Zamestnanci nemocnice s pozitívnym výsledkom sú v domácej karanténe

Zamestnanci michalovskej nemocnice s pozitívnym výsledkom na COVID-19 sú aktuálne v domácej karanténe. Zisťovali sme podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Zamestnanci nemocnice s pozitívnym výsledkom sú v domácej karanténe
Zdroj: Svet zdravia

Ako pre náš spravodajský portál Dnes 24 povedala komunikačná špecialista siete nemocníc Svet zdravia Jana Fedáková, michalovská nemocnica preventívne testovala svojich zdravotníckych pracovníkov na koronavírus.

Podľa jej slov u jednej zdravotníčky z RTG oddelenia výsledok testu ukázal hraničné hodnoty.

Neznámy zdroj nákazy

„Zdroj nákazy zatiaľ nie je známy,“ uviedla ďalej k spomínanému prípadu J. Fedáková. Zdravotníčka bola preto opakovane pretestovaná, nemala klinické príznaky, neudávala ani pozitívnu cestovateľskú anamnézu a ďalšie dva kontrolné testy ochorenie COVID-19 jednoznačne vylúčili.

Z preventívnych dôvodov však zdravotníčka ostala v domácej karanténe, ktorá bola RÚVZ nariadená aj jej najbližším spolupracovníkom.

V karanténe

„Nemocnica otestovala následne 43 zamestnancov, s ktorými mohla prísť zdravotníčka do kontaktu. Okrem troch boli všetky testy negatívne, na výsledky 11 ešte čakáme,“ doplnili z nemocnice.

Zamestnanci s pozitívnym výsledkom na COVID-19 sú aktuálne v domácej karanténe, nemajú žiadne príznaky ani zdravotné ťažkosti.

„Oddelenie naďalej pracuje v štandardnom režime,“ ubezpečila Fedáková. Celkovo nemocnica preventívne otestovala už vyše 150 zdravotníkov.

Pozrite si aj v galérii nácvik zložiek pri podozrení v súvislosti s výskytom nového koronavírusu na hraničnom priechode.

Nácvik zložiek pri podozrení výskytu nového koronavírusu
8
Galéria
Zdroj: TASR

Foto: archív

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM