Rôzne

Košický kraj má za sebou obľúbenú gurmánsku akciu: FOTKY, z ktorých sa vám budú zbiehať slinky

Podujatie je ochutnávkou gastronomických špecialít najmä z Dolného Spiša, Šariša, Gemera či Abova.

Ilustračný obrázok k článku Košický kraj má za sebou obľúbenú gurmánsku akciu: FOTKY, z ktorých sa vám budú zbiehať slinky
12
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Uplynulý víkend sa v Košickom kraji niesol okrem iného aj v znamení 14. ročníka Margecianských fajnot. Návštevníkov čakal kultúrny program a tradičné východniarske kuchyne zo Spiša, okolitých regiónov, ale aj zo zahraničia.

Tohtoročnou novinkou bol program Čaro čokolády.

Počas festivalu sa predstavilo 30 kuchýň, v ktorých návštevníci našli obľúbené džatky s kapustou, sladké pirohy, bryndzové halušky, hontianske kutle, kysnuté koláče, gruľovníky a mnoho ďalších jedál z Margecian a okolitých regiónov. V nedeľu predstavili svoje kulinárske umenie poľovnícke združenia, ako aj zahraniční hostia z Čiernej Hory, Srbska či Ázie.

„Tento festival každoročne ponúka jedinečnosť, originálnu atmosféru a pohladenie chuťových buniek. Cestujú za ním návštevníci z celého Slovenska. Košický kraj je plný fantastických chutí, ktoré v Margecanoch prezentujú sami občania z jednotlivých dedín, a recepty svojich starých mám zachovávajú pre ďalšie generácie,“ poznamenal predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Neboli ste? Pozrite si momentky z podujatia v pripojenej fotogalérii.

Medzinárodný gurmánsky festival Margecianske fajnoty 2024
12
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM