Správy

Do Rožňavy dorazili prví repatrianti: Objekt ubytovne pod prísnym dozorom, FOTO

Do nášho mesta dorazili prví repatrianti, ktorí sa vrátili zo zahraničia. Polícia uvádza, že nie je dôvod na paniku.

Ilustračný obrázok k článku Do Rožňavy dorazili prví repatrianti: Objekt ubytovne pod prísnym dozorom, FOTO
7
Galéria

V utorok (14. apríla 2020) vo večerných hodinách do Rožňavy dorazili prví repatrianti, informuje oficiálna facebook stránka Polícia SR – Košický kraj.

Ako sme vás už informovali, z dôvodu vysokého počtu individuálnych príchodov ľudí zo zahraničia musel KSK uvoľniť ďalšie svoje zariadenie. Turistická ubytovňa pri Obchodnej akadémii v Rožňave mala pôvodne slúžiť na prípadnú karanténu lekárov a zdravotníkov z Nemocnice sv. Barbory a Psychiatrickej liečebne v Rožňave. Aj toto zariadenie však museli pripraviť na príchod repatriantov.

„Všetci prešli vstupnou kontrolou. Nie je dôvod na paniku. Na mieste je potrebný počet policajtov a zdravotného personálu,“ spresňuje polícia.

Každý z navrátilcov je testovaný na nový koronavírus, a to približne na šiesty deň od príchodu na Slovensko.

„V turistickej ubytovni pri Obchodnej akadémii v Rožňave, ktorú Košický samosprávny kraj pripravil ako jedno z karanténnych zariadení, je od včerajšieho večera umiestnených 49 repatriantov. Zariadenie je síce pripravené pre sto ľudí, no nakoľko títo repatrianti boli v jednotlivých bytoch umiestňovaní samostatne, ubytovňa je momentálne kapacitne naplnená. Kraj zabezpečil dezinfekciu priestorov, hygienické balíčky a teplú stravu. Príchod a ubytovanie repatriantov koordinovali dobrovoľní hasiči a Slovenský Červený kríž v súčinnosti s políciou,“ uviedla pre Dnes24.sk Anna Terezková, hovorkyňa predsedu KSK.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Obrazom: Do Rožňavy dorazili prví repatrianti
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM