Rôzne

Novinka do mobilu: Stiahnuť si môžete turistického sprievodcu Spišskej

Zaujímavá novinka pre obyvateľov i návštevníkov Spišskej. Na svete je mobilná aplikácia - Turistický sprievodca mestom Spišská Nová Ves.

Ilustračný obrázok k článku Novinka do mobilu: Stiahnuť si môžete turistického sprievodcu Spišskej
Zdroj: TASR

Domáci aj návštevníci nášho mesta si môžu zadarmo stiahnuť mobilnú aplikáciu – Turistický sprievodca mestom Spišská Nová Ves. Ako informujú kompetentní na webovej stránke mesta, majiteľom smartfónov poskytne množstvo informácií o pamiatkach a historických budovách, turistických atrakciách, podujatiach i histórii mesta. Výhodou aplikácie je jej fungovanie v off-line režime, čiže po stiahnutí do mobilu ju možno používať bez internetového pripojenia.

V dvoch jazykoch

V súčasnosti je dostupná v slovenskom a anglickom jazyku. Súčasťou aplikácie sú mapy a GPS navigácie, ktoré lokalizujú miesto pohybu používateľa a zároveň ho navedú na miesto jeho záujmu. Obsahuje na mapách zvýraznené turistické trasy pre peších i mapy okolitých cyklotrás. Návštevníci tu nájdu aj informácie zamerané na šport, oddych a rekreáciu.

Pri kultúrnych inštitúciách pôsobiacich v meste sú uvedené kontaktné údaje a otváracie hodiny. V menu sa nachádzajú praktické informácie ako napríklad dôležité telefónne čísla, ďalej spoje MHD, link na webstránku mesta a podobne. Zaujímavosťou je audio sprievodca v oboch jazykoch.

Jednoduché inštalovanie aplikácie

Telefón s Androidom: Kliknete na ikonu „Obchod“ v telefóne, zadáte Spišská Nová Ves a potvrdíte. iPhone, iPad: Kliknete na ikonu „App Store“ v telefóne, zadáte Spišská Nová Ves a potvrdíte.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM