JAB Rôzne

Oceňovali žiakov i učiteľov novoveského gymnázia: Ceny Zlatý Javor sú už rozdané

Zaujímavé podujatie pripravili študenti osemročného gymnázia v Spišskej. Žiaci či učitelia mohli získať Zlatý Javor vo vskutku originálnych kategóriách.

Zdroj: Dnes24.sk

Pomerne nové podujatie v podaní študentov z osemročného gymnázia na Javorovej ulici prebiehalo v piatok dopoludnia v dome kultúry. Gymnazisti pripravili zaujímavú akciu pod názvom Zlatý Javor.

„Je to taká naša aktivita, ktorú si vymysleli študenti. Ide o udeľovanie ocenenia – Zlatého Javora – učiteľom, kolektívom tried, jednotlivým žiakom v rôznych kategóriách. Ja sama sa nechám prekvapiť, keďže je to len druhý ročník,“ priblížila riaditeľka gymnázia Ingeborg Skalská s tým, že si veľmi cení, že organizátori celej akcie sú študenti, ktorí už zmaturovali a venovali svoj čas tejto príprave aj keď nemuseli.

„Zároveň dúfam, že taktiež motivovali mladších spolužiakov, ktorí verím, že to prevezmú a táto akcia bude pokračovať aj v ďalších školských rokoch,“ doplnila.

Oceňovalo sa v 19. rôznych kategóriách a podľa slov hlavného organizátora Lea Sabovčíka hlasovali ako žiaci tak aj pedagógovia. Počas programu tak boli ocenené žiacke kolektívy v kategóriách, ako napríklad najpríjemnejšia či najviac nezvládnuteľná trieda aj najlepšia crew. Nechýbala kategória kráska a krasoň Javorky či najväčší mudrc.

Učitelia zase získali sošku Zlatý Javor v kategóriách najväčší pohoďák, najvtipnejší, naukecanejší či najaktívnejší učiteľ. Ocenenie dostali aj za najvtipnejší moment a najzaujímavejšie hodiny. V závere bohatého programu plného spevu, tanca a vtipných scénok bol vyhásený aj absolútny Javor, ktorý získala angličtinárka Melánia Ondziková. A do siene slávy bola uvedená bývalá pani učiteľka gymnázia Štefánia Zajacová, ktorú čakal standing ovation.

„Ja som veľmi zmätená a prekvapená, ale je to fantastický pocit a veľmi pekne ďakujem všetkým. Myslím si , že sú tu iní učitelia, ktorí by mali byť absolútnym javorom, ale veľmi si to vážim,“ povedala po skončení programu M. Ondziková.

Ľubica Cvengrošová získala ocenenie hneď v dvoch kategóriách a to najukecanejší a najaktívnejší učiteľ. Zaujímalo nás, čo na to hovorí a čo to obnáša? „Obnáša to všetko možné a je to veľmi dobrý pocit. Za ocenenie veľmi pekne ďakujem a program bol parádny,“ povedala.

Zábery z akcie nájdete v našich galériách.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Študentom aj pedagógom Javorky udeľovali ocenenia: Boli sme pri tom
29
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM