JAB Rôzne

Psí útulok má zaujímavú novinku: Výnimočný kalendár pokrstil známy spevák, FOTO a VIDEO

Psí útulok - Šťastný psík, ktorý sa nachádza v Matejovciach nad Hornádom, bude oslavovať výročie. Pri tejto príležitosti vznikol aj výnimočný kalendár.

Zdroj: Dnes24.sk

Deň otvorených dverí v útulku – Šťastný psík v Matejovciach nad Hornádom sa niesol v priateľskej, ba priam slávnostnej atmosfére. Okrem súťaže, kedy psíky so svojimi majiteľmi súťažili o titul Chlpáčik Spiša 2019, bol súčasťou podujatia aj krst nového kalendára.

Ako pre Spišskú 24 povedala predsedníčka občianskeho združenia útulku Silvia Valkošáková, tento kalendár je výnimočný a veľmi zaujímavý. Nápad vznikol podľa jej slov už v zime pri vianočnom venčení psíkov, kedy premýšľali, ako osláviť výročie útulku.

„Keďže budúci rok oslávi útulok desiate výročie, rozhodli sme sa naše psíky nafotiť a vydať kalendár na rok 2020. Tento kalendár je výnimočný nielen tým, že je náš prvý, ale aj fotografiami, svojou funkčnosťou či obsahom," priblížila. Ako doplnila, titulná fotka kalendára patrí psíkovi, vďaka ktorému útulok vznikol. O to smutnejší je fakt, že Bady tento rok odišiel za dúhový most.

Všetky psíky v kalendári sú podľa jej slov útulkáči a nefotili sa len v útulku, ale na rôznych miestach na Spiši. A tak vznikli fotky pri Spišskom hrade, na Tomášovskom výhľade, na Dedinkách či pri zamrznutej takzvanej Šikľavej skale. „Výnimočný je zároveň aj svojou funkčnosťou. S týmto nápadom prišla dobrovoľníčka Júlia, ktorá navrhla väčšie kolonky, aby si majitelia kalendárov do nich mohli zapisovať rôzne zážitky či udalosti," povedala S. Valkošáková.

Pri každom psíkovi nájdete aj krátky príbeh, zaujímavé informácie či dokonca krásne citáty. Celý výťažok z predaja pôjde psíkom. Nový kalendár pokrstil spevák známej kapely Sám Sebou – Matúš Fifik. Ako pre náš portál prezradil, je to jeho premiéra a je veľmi rád, že môže byť súčasťou tejto milej akcie. „Mám rád zvieratká. Doma mám dve mačky a dvoch psov. Ten jeden prišiel sám a už aj zostal,„ zasmial sa spevák. Ako však dodal, do útulku často nechodí. „Mne je tých psíkov ľúto a najradšej by som si ich niektorých zobral aj domov, len tam ich mám už pomerne dosť,“ dodal.

Zábery z krstu kalendára venovaného práve útulkáčom si môžete pozrieť aj v našich galériách.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM: Krst nového kalendára v útulku Šťastný psík
8
Galéria
Zdroj: Útulok Šťastný psík
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM