JAB Rôzne

Titul Chlpáčik Spiša 2019 je udelený: Prinášame vám zábery z tejto milej súťaže

Milé podujatie, ktoré prilákalo milovníkov štvornohých chlpáčov, sa konalo neďaleko nášho mesta. Psíky predviedli dokonca rôzne kúsky.

Ilustračný obrázok k článku Titul Chlpáčik Spiša 2019 je udelený: Prinášame vám zábery z tejto milej súťaže
14
Galéria

Pekná akcia len na skok od Spišskej Novej Vsi sa konala počas uplynulej soboty v útulku Šťastný psík v Matejovciach nad Hornádom. Deň otvorených dverí ponúkol milovníkom psíkov rôzne aktivity aj možnosti útulku pomôcť či spoznať jeho obyvateľov bližšie.

Ako pre Spišskú 24 povedala predsedníčka občianskeho združenia útulku Silvia Valkošáková, dvere útulku sa otvárajú každý rok, aby návštevníci videli psíkov, mohli ich vyvenčiť, pomôcť im, či napríklad vyhrať v tombole, ktorá tiež bola súčasťou celodenného podujatia.

Zaujímavou súčasťou celej akcie bola aj voľba Chlpáčik Spiša 2019. Oproti minulému roku, kedy medzi sebou súťažilo podľa slov S. Valkošákovej 17 psov, tento rok sa do súťaže prihlásili len traja. Nič však nebránilo tomu, aby sa súťažiaci predviedli a každý sa umiestnil. Odborná porota hodnotila chôdzu na vôdzke, celkový vzhľad, fyzickú kondíciu, ako aj celkovú súhru majiteľa so psíkom.

Chlpáčikom Spiša 2019 sa nakoniec stala trojročná Lea (Jack Russel) so svojou majiteľkou Vaneskou zo Spišských Vlách.

Ako nám prezradila víťazka, do súťaže sa prihlásila so svojím psíkom prvýkrát a víťazstvo ju veľmi potešilo. Zároveň prezradila na svoju štvornohú kamarátku, že sa ťažko cvičí, lebo je tvrdohlavá a rozhryzie aj to, čo jej nepatrí.

O titul Chlpáčik Spiša sa uchádzal aj bývalý útulkáčik, ktorého si pred rokom zobrala jeho majiteľka Xénia. „Hoci netuším presne, aká je to rasa, je to naše zlatíčko. Ajko je úžasný a nemá problém so žiadnym psíkom. Sme veľmi radi, že ho máme," povedala jeho majiteľka.

Okrem súťaže si návštevníci mohli pozrieť ukážky práce kynologického klubu zo Sloviniek, dať si spraviť trvalé či dočasné tetovanie a pre najmenších bolo pripravené aj maľovanie na tvár. Nechýbali ani rôzne stánky či dobrý guľáš.

Zábery z podujatia ako aj víťaza súťaže nájdete v našej galérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Spoznali sme  najkrajšieho Chlpáčika Spiša 2019
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM