Rôzne

Žiaci základných a stredných škôl v Spišskej sa zapojili do vianočnej zbierky potravín

Vianočná zbierka potravín a drogérie pomôže rodinám v núdzi aj tento rok. Cieľom zbierky je, aby si Spišiaci pomáhali navzájom.

Ilustračný obrázok k článku Žiaci základných a stredných škôl v Spišskej sa zapojili do vianočnej zbierky potravín
Zdroj: Tomáš Cehlár

Do druhého ročníka zbierky potravín a drogérie Kilo pre rodiny v kríze 2019, nad ktorou prevzal záštitu primátor mesta Spišská Nová Ves, Pavol Bečarik, sa opäť zapoja spoločne žiaci stredných a základných škôl zo Spišskej Novej Vsi. Navyše, tento rok pomôže zbierka rodinám aj v Levoči.

„Som veľmi rád, že tento rok sa podarila spolupráca s mestským úradom a záštitu nad touto zbierkou prevzal aj nový primátor mesta, Pavol Bečarik. To znamená, že do zbierky budú postupne zapojené všetky základné školy. Pred Vianocami tri školy a pred Veľkou nocou ostatné. To preto, aby bola pomoc núdznym rodinám rozložená na celý rok. Bol to aj návrh zo zariadení, ktoré prijímajú túto pomoc a Ďalej ju distribuujú,“ hovorí predseda OZ Život v meste SNV, Tomáš Cehlár.

V rámci zbierky sa zbierajú najmä trvanlivé potraviny. Buď na priamu konzumáciu alebo také, z ktorých sa dá navariť teplé jedlo. Z drogérie sa uprednostňujú produkty pre mladé rodiny s deťmi ako sú napríklad plienky, rôzne detské krémy, sprchové gély, umelé mlieka a podobne.

„Snahou vedenia mesta je podporiť všetky aktivity, ktoré dokážu pomôcť ľuďom v núdzi a zmierniť dôsledky ich ťažkej životnej situácie. Preto podobné aktivity vítame a sme ich súčasťou,“ uviedol primátor Spišskej Novej Vsi Pavol Bečarik.

Vyzbierané potraviny budú odovzdané organizáciám , ktoré sa venujú rodinám v kríze v našom meste a to Spoločnosti Úsmev ako dar a Spišskej Katolíckej charite. Pretože hlavným cieľom zbierky je, aby si Spišiaci pomáhali navzájom.

„Je úžasné, ak sa mladí ľudia dokážu spojiť a pomáhať aj tým, ktorí to najviac potrebujú. Sme veľmi vďační, že aj vďaka ich pomoci môžeme pomáhať núdznym. Verím, že aj vďaka takýmto projektom sa mladí ľudia stanú viac vnímaví na to, že chudoba medzi nami stále existuje,“ povedala zástupkyňa Spišskej Katolíckej charity, Petra De Campos.

Zapojené základné školy:

ZŠ Komenského, ZŠ Levočská, ZŠ Lipová

Zapojené stredné školy:

Gymnáziu Javorová, Gymnázium Školská, Technická Akadémia, Hotelová akadémia, Cirkevné gymnázium Štefana Mišíka a Gymnázium svätého Františka Asisského v Levoči

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Pozrite si aj, ako košický župan ocenil aj spišskonovoveských študentov.

Košický župan ocenil aj spišskonovoveských študentov
4
Galéria
Zdroj: KSK

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM