Správy

Plošné testovanie pokračuje: Poznáme VÝSLEDKY prvého dňa

Košičania sa môže prísť otestovať počas celého víkendu. Aká je situácia na odberných miestach?

Ilustračný obrázok k článku Plošné testovanie pokračuje: Poznáme VÝSLEDKY prvého dňa
Zdroj: TASR/Roman Hanc

V Košiciach pokračuje dobrovoľné plošné testovanie na ochorenie COVID-19. V sobotu (9. 1.) otvorili o 09.00 hod. všetky odberné miesta okrem jedného, na ktorom bolo potrebné doplniť ochranné prostriedky. Toto miesto však otvoria, hneď ako budú dodané.

Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Fabian. Počas piatka (8. 1.), keď spustili plošné testovanie, odhalili 183 pozitívnych na ochorenie COVID-19.

„Od dnešného rána je situácia na odberných miestach pokojná. Takmer na všetkých je to bez čakania. Vyzývame ľudí, ktorí váhajú, aby sa išli otestovať a chránili tým seba a svojich blízkych,“ uviedol hovorca. Ako zhodnotil, v Košiciach otestovali v piatok celkovo 11 170 ľudí, pozitívnych bolo 183, čo predstavuje 1,64 percenta z celkového počtu.

Až do pondelka

Odberné miesta sú dovedna v 18 mestských častiach, v 31 prípadoch ide o základné školy. Testovanie sa začalo v piatok o 16.00 hod. a pokračuje v sobotu a nedeľu (10. 1.) od 09.00 do 17.00 hod. V pondelok (11. 1.)bude v tomto čase otvorené odberné miesto v Kulturparku na Kukučínovej ulici. Odberné miesto je aj v areáli oceliarní U.S. Steel, kde sa takisto bude testovať aj v pondelok.

Informácie o testovaní a odberných miestach sú na webstránke korona.kosice.sk.

Ako to v piatok (8. 1.) vyzeralo na odberných miestach si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Koronavírus v Košiciach

V OBRAZOCH: Plošné testovanie v Košiciach
12
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM