Krimi

Polícia obvinila z drogovej trestnej činnosti troch Košičanov, látky schovávali aj v spodnej bielizni

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach, drogy mali z Čiech.

Ilustračný obrázok k článku Polícia obvinila z drogovej trestnej činnosti troch Košičanov, látky schovávali aj v spodnej bielizni
4
Galéria
Zdroj: TASR

Dvaja muži, ktorí sú v príbuzenskom vzťahu, boli umiestnení do cely policajného zaistenia s podnetom na ich väzobné stíhanie. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Jana Mésarová, drogy mali z Čiech, následne ich predávali.

Dvoch mužov vyšetrovateľ a operatívni pracovníci odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach v súčinnosti s príslušníkmi Národnej kriminálnej agentúry Prezídia PZ zadržali v utorok (11. 12.).

„Tridsaťsedemročný Košičan bol zadržaný pri príchode z Českej republiky do Košíc aj s drogami. Polícia uňho zaistila takmer 100 gramov rastlinného materiálu Cannabis a tiež vyše 500 kusov tabliet s obsahom extázy,“ uviedla s tým, že z ich predaja by získali viac ako 3000 eur. Dvadsaťdeväťročného Košičana policajti zadržali pri domovej prehliadke v jednom z košických bytov, kde zaistili aj komponent na úpravu omamných látok.

Pod drobnohľadom kriminalistov boli podozriví díleri drog už od júna tohto roku, obvinili ich z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

„Starší z obvinených si od presne nezistenej doby drogy zaobstarával z Českej republiky, potom ich spoločne s mladším predával ďalším osobám na rôznych miestach v Košiciach,“ uviedla Mésarová. V prípade dokázania viny im hrozí väzenie na desať až 15 rokov. Dvadsaťdeväťročný muž už bol v minulosti za drogovú trestnú činnosť súdne trestaný.

Polícia obvinila aj 18-ročného Košičana, ktorý v auguste u seba neoprávnene prechovával omamné látky v mestskej časti Košice – Sever. Policajtom dobrovoľne vydal jednu tubu a sedem plastových vrecúšok s obsahom sušiny rastliny konope. Omamné látky ukrýval aj v spodnej bielizni. Hrozí mu trest odňatia slobody na päť rokov.

Zaistené drogy v Košiciach
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM