Veronika Hunyadiová Správy

Pomoc pre ľudí bez internetu či mobilu: S registráciou na očkovanie pomôže radnica

Mesto Košice pomôže s registráciou na očkovanie obyvateľom, ktorí sa nemajú na koho obrátiť.

Ilustračný obrázok k článku Pomoc pre ľudí bez internetu či mobilu: S registráciou na očkovanie pomôže radnica
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

S registráciou na očkovanie proti ochoreniu COVID-19 pomôže obyvateľom mesto Košice prostredníctvom svojho call centra. Služba je určená najmä pre tých obyvateľov mesta, ktorí majú ťažkosti s registráciou v online formulári alebo nemajú pripojenie na internet.

Vyškolení operátori call centra mesta Košice na linke 055/64 19 100 budú k dispozícii každý deň vrátane víkendov medzi 8.00 a 14.00 hod.

Pomoc starším

Záujemcovia o očkovanie, ktorí sa obrátia na call centrum by si mali vopred pripraviť osobné údaje potrebné na vyplnenie registračného formuláru. Na začiatku hovoru budú vyzvaní na poskytnutie súhlasu s ich spracovaním. Operátori sa následne budú pýtať na meno a priezvisko prihlasovanej osoby, rodné číslo, názov zdravotnej poisťovne, adresu bydliska (ulicu, popisné číslo, PSČ) a kontaktné telefónne číslo alebo e-mailovú adresu.

„Chceme pomôcť každému zvládnuť proces registrácie, aj keď nemá doma počítač alebo internet. Vnímame ako svoju povinnosť postarať sa o každého obyvateľa mesta, ktorý sa z rôznych príčin nedokáže sám zaregistrovať do štátneho systému Čakárne na očkovanie, no má o to záujem. Záleží nám na tom, aby každý Košičan, ktorý má nárok na vakcínu, sa k nej čo najskôr aj dostal,“ uviedol primátor Jaroslav Polaček.

Aj bez mobilu a e-mailu

Mesto chce pomôcť aj tým, ktorí nevlastnia mobilný telefón. Ak senior alebo iná osoba nevlastní mobil alebo e-mail, môže uviesť aj telefónne číslo niektorého zo svojich rodinných príslušníkov alebo e-mail suseda či známeho, ktorému dôveruje. Po zaregistrovaní do Čakárne na očkovanie, bude každému automaticky pridelený termín.

Zaregistrovaní záujemcovia o očkovanie budú mať dostatok času sa na to pripraviť. Prostredníctvom elektronického systému sa o svojom termíne dozvedia najneskôr dva dni vopred. Mesto pripomína, že dátum, miesto očkovania či typ ponúknutej vakcíny nevie ovplyvniť. Mesto upozorňuje, že operátori poskytujú iba technickú podporu pri registrácii, ďalšie otázky v oblasti zdravotného stavu či odbornej pomoci poskytnú záujemcom ich obvodní lekári.

Mesto zároveň prostredníctvom vlastných sociálnych pracovníkov bude individuálne pomáhať aj záujemcom z marginalizovaných skupín ako aj sociálne a zdravotne odkázaným ľuďom, ktorí nevlastnia mobilný telefón a nedokážu tak z Čakárne na očkovanie prijať ani SMS o termíne očkovania.

Pomáhala aj mestská časť

Pomoc s registrovaním na očkovanie poskytla svojim obyvateľom aj mestská časť Staré Mesto. Miestny úrad požiadalo o pomoc takmer 500 staromestských seniorov.

„V Starom Meste žije vyše 6 tisíc seniorov. V dotazníkoch, ktoré sme im zaslali spolu s respirátorom vo februári 2021, sme chceli pomôcť najmä osamelým, bezdetným starým ľuďom. Sú najzraniteľňejšou skupinou a podľa telefonátov na Linku vzájomnej pomoci, ktorú sme zriadili, sme zistili, že majú strach, obavy a stres z toho, že si nedokážu poradiť s takým množstvom informácií o nejakých systémoch na internete. O pomoc nás prostredníctvom spätného zaslania Covid dotazníku požiadalo 485 dôchodcov,“ vysvetlil starosta Starého Mesta Igor Petrovčik.

Vybraní pracovníci miestneho úradu i staromestského Múzea Vojtecha Löfflera následne obtelefonovali 485 seniorov, ktorí o pomoc prejavili záujem a na diaľku s telefónom na uchu každého, kto mal záujem, zaregistrovali do Čakárne.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM