Správy

Popoludní hrozia na východe Slovenska búrky i silný vietor, v okolí Košíc i krúpy!

Upozornenia s výstrahami prvého i druhého stupňa vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Ilustračný obrázok k článku Popoludní hrozia na východe Slovenska búrky i silný vietor, v okolí Košíc i krúpy!
Zdroj: TASR

Vo východnej polovici územia SR hrozia v stredu popoludní silné búrky, nárazový vietor, na krajnom juhovýchode aj vysoké teploty. Upozornenia s výstrahami prvého i druhého stupňa vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Výstraha pred búrkami platí pre oblasť Horehronia, Podpoľania, Gemera, Novohradu, Spiša i regiónu Košíc, pričom pre okresy Rožňava, Gelnica a Košice okolie vydali meteorológovia výstrahu druhého stupňa.

„V týchto okresoch sa môžu do 16.00 h vyskytnúť silné búrky s krúpami, s ktorými môžu byť spojené prívalové zrážky s úhrnmi 30 – 50 mm a nárazy vetra s rýchlosťou 70 – 90 km/h,“ informuje SHMÚ na svojom webe.

V ostatných lokalitách, pre ktoré platí do neskorého popoludnia a podvečera výstraha pred búrkami prvého stupňa, môže spadnúť 20 – 40 mm zrážok a nárazy vetra dosiahnuť rýchlosť 65 – 85 km/h.

Pre oblasť Dolného Zemplína vydal SHMÚ výstrahu prvého stupňa pred vysokými teplotami, v priebehu popoludnia môže teplota v okresoch Michalovce, Sobrance a Trebišov vystúpiť na 33 stupňov Celzia.

Na juhu východného Slovenska sa tiež môže vyskytnúť silný vietor, ktorý v nárazoch môže dosiahnuť 65 až 70 km/h. Výstraha v tomto prípade platí do polnoci.

Hasiči zasahujú v súvislosti s lokálnymi búrkami
7
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM