Správy Samospráva

Poslanci neodvolali riaditeľa K13, napriek pochybeniam

Tomáš Petraško zostáva riaditeľom príspevkovej organizácie K13 – Košické kultúrne centrá. Košickí mestskí poslanci ho na štvrtkovom (30. 7.) rokovaní z funkcie neodvolali

Ilustračný obrázok k článku Poslanci neodvolali riaditeľa K13, napriek pochybeniam
Zdroj: Mesto Košice

Dôvodom návrhu na jeho odvolanie mali byť viaceré pochybenia či petícia nespokojných zamestnancov. Petraško väčšinu obvinení odmietol.

„Návrh na jeho odvolanie prišiel po viacerých pochybeniach, ktoré boli skonštatované zo strany hlavného kontrolóra mesta. Pochybenia identifikovalo aj mesto prostredníctvom oddelenia referátu riadenia mestských organizácií aj informácie, ktoré sme mali zvnútra tohto mestského podniku,“ povedal viceprimátor Marcel Gibóda s tým, že je na Petraškovi, ako naloží s dôverou poslancov.

Za odvolanie Petraška hlasovalo 14 poslancov, dvaja boli proti a 14 sa hlasovania zdržali. Zároveň verí, že dôjde k zmene jeho postoja. Pripomenul, že musia spolupracovať.

Petícia za odvolanie

Podľa správy kontrolóra došlo v K13 k porušeniu finančnej disciplíny, zákona o finančnej kontrole a audite, porušeniu smernice o obehu a kontrole účtovných dokladov či porušeniam týkajúcich sa zákona o verejnom obstarávaní. Ako Petraško povedal, na kontrolu namietal vysvetleniami rozpísanými na 20 stranách.

Situáciu a komunikáciu s mestom v posledných mesiacoch označil za vyhrotenú až šikanovanie, nechce sa k nej vracať. „Som rád, že je to za nami. Chcel by som sa venovať práci,“ povedal.

Pod petíciu za odvolanie Petraška sa podpísalo takmer 50 približne zo 60 zamestnancov K13. Ako dôvody uviedli napríklad jeho neodborný prístup, užívanie alkoholu na pracovisku či nevhodný a konfrontačný prístup k zamestnancom bez záverov. Petraško tieto tvrdenia odmietol.

„So zamestnancami komunikujem naozaj každý deň a nemám pocit, že by boli nejakí nespokojní,“ povedal s tým, že v organizácii pôsobí aj ďalších približne 130 brigádnikov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM