Veronika Hunyadiová Správy

Pred očkovacím autobusom sa tvorili rady. Zaočkovať sa prišlo takmer 200 ľudí, FOTO

Zvrátiť nepriaznivú epidemickú situáciu a zvýšiť zaočkovanosť má očkovanie v uliciach mesta.

Ilustračný obrázok k článku Pred očkovacím autobusom sa tvorili rady. Zaočkovať sa prišlo takmer 200 ľudí, FOTO
19
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Mesto Košice v spolupráci s Košickým samosprávnym krajom (KSK) v utorok (9. 11.) spustilo výjazdové očkovanie v uliciach mesta. Cieľom je zvýšiť zaočkovanosť v košickom okrese.

Desiatky zaočkovaných

Prvou zastávkou očkovacieho autobusu KSK bola v utorok mestská časť Západ a priestor pred OC Galéria. Už od začiatku sa pred autobusom tvorili rady, no čakanie im spríjemňoval hudobný koncert.

Možnosť zaočkovať využilo v prvý deň takmer 200 záujemcov.

„Každý jeden nový zaočkovaný Košičan posúva naše mesto bližšie k slobodnejším a krajším vianočným sviatkom. Sme bližšie k spoločenskému životu a k porazeniu Covid-19. Od pondelka bude metropola východu zafarbená do čiernej. Našou povestnou spolupatričnosťou a zodpovednosťou však môžeme tento stav odvrátiť," uviedlo mesto po prvom očkovacom dni na sociálnej sieti. Zároveň sa poďakovalo všetkým, ktorí sa rozhodli prísť aj tým, ktorí tak urobia v najbližších dňoch.

Ďalšie zastávky

Očkovací autobus tento týždeň zaparkuje ešte na štyroch miestach, vždy v čase od 15.00 do 18.00 hod. V stredu (10. 11.) bude pristavený na Hlavnej ulici pri Dolnej bráne, vo štvrtok na parkovisku na Braniskovej pri OC Tip Top, v piatok na Alžbetinej ulici a v sobotu v mestskej časti Sever pri OD Mier.

Záujemcovia o očkovanie si môžu vybrať medzi jednodávkovou vakcínu od Johnson & Johnson alebo dvojdávkovou od Pfizer/BioNTech. Pri očkovacom autobuse sa môžete zároveň stretnúť s odborníkmi na epidemiológiu a diskutovať s nimi na tému očkovania, imunity i prevencie proti COVID-19.

Kde sa ešte očkuje?

Okrem očkovacieho autobusu majú záujemcovia o vakcínu proti COVID-19 v Košiciach aj ďalšie možnosti. Očkovacie kóje sú počas týždňa v OC Aupark, v Tescu a na košickej železničnej stanici. Očkuje sa tam vo vybraných dňoch od 9.00 do 17.00 hod.

  • Streda 10. 11. Tesco, Trolejbusová 1 (interiér)
  • Štvrtok 11. 11. OC Aupark, Nám. osloboditeľov (1. poschodie)
  • Piatok 12. 11. železničná stanica Košice (1. poschodie, vedľa čakárne)
  • Sobota 13. 11. Tesco, Napájadlá 16 (interiér)

Cez víkend (13. – 14. 11.) bude otvorené aj veľkokapacitné krajské očkovanie centrum na Ostrovského 1. Viac informácií je uvedených v tomto článku.

Ako vyzeralo očkovanie pri OC Galéria si pozrite v priloženej galérii.

Očkovanie pred obchodným centrom aj s koncertom
19
Galéria

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM