Lenka Fedorová Kultúra

Prehľadná pomôcka pri rozmýšľaní, ako stráviť víkend v Košiciach: 10 akcií, ktoré odporúčame zažiť

Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? Možno vám pri rozhodovaní pomôže našich 10 tipov na podujatia, ktoré odporúčame zažiť počas nastávajúceho víkendu. Košičania a spol., toto môže zlákať aj vás...

Ilustračný obrázok k článku Prehľadná pomôcka pri rozmýšľaní, ako stráviť víkend v Košiciach: 10 akcií, ktoré odporúčame zažiť
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk

ŠÍPKOVÁ RUŽENKA

26. februára 2016 o 9:00, Bábkové divadlo – divadelná sála, Košice, Alžbetina 38

Kto by nepoznal rozprávku o Šípkovej Ruženke? V tejto však kráľ naschvál nepozve tretiu sudičku, lebo chce ušetriť na hostine. Sudička nielenže nepríde, ale princeznú ešte aj zakľaje!

RED BULL ACADEMY NIGHT

26. februára 2016 o 21:00, Tabačka KULTURFABRIK, Gorkého 2, Košice

Svoje hudobné umenie predvedú významné domáce mená. Brooklynsky rodák Brenmar a lokálny support FVLCRVM, Dalyb, Bad Mojo & Fallgrapp Dj Set sa postarajú o to, aby sa vám hudobné vibrácie vryli hlboko pod kožu!

STAND UP COMEDY VOL. 3

27.februára 2016 o 20:00, Košice, Kunsthalle / Hala umenia

Aj v tomto roku máme pre milovníkov humoru pripravené ďalšie pokračovanie Stand Up Comedy.Tentoraz s Lujzou, Tomášom Hudákom, Matejom Adámym a Michaelom Szatmarym. Talentovaná herečka Lujza sa nebojí hovoriť veci na rovinu. V stand-up comedy sa našla. Prostredníctvom svojich komediálnych vystúpení si lieči traumy z manželského života a dvoch detí.

ALCINA

26. februára 2016 o 19:00, Košice, Štátne divadlo

Vrcholná baroková opera je jedným z najatraktív­nejších titulov svojej doby. Rozpráva príbeh čarodejnice Alciny, ktorý nás necháva postávať na prahu dobra a zla – na rázcestí.

MINERÁLY POD LUPOU

26. februára 2016 o 9:00, Východoslovenské múzeum v Košiciach

Zaujímajú vás minerály? V tom prípade je táto výstava ideálna pre vás. Prezentuje pestrý svet rôznych minerálov a kryštálov z celého Slovenska, Česka a najznámejších lokalít.

SALVADOR DALÍ – ZHMOTNENIE SURREÁLNEHO

26. februára 2016 o 9:00, Východoslovenské múzeum v Košiciach

Salvador Dalí bol významný španielsky maliar, sochár, filmár a spisovateľ. Jeden z najslávnejších umelcov surrealizmu. Jeho tvorbu si môžete vychutnať aj v Košiciach.

SOCHÁRKY. VÝBER OSOBNOSTÍ ČESKO-SLOVENSKÉHO SOCHÁRSTVA

27. februára 2016 o 10:00, Východoslovenská galéria, Košice

Sobota patrí oddychu a tú vašu môžete stráviť práve na zaujímavej výstave, kde sa bude prezentovať tvorba z výberu ženských osobností československého sochárstva, ich prínos pre dejiny výtvarného umenia.

PRÍBEHY BUDOV

27. februára 2016 o 10:00, Východoslovenské múzeum v Košiciach

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, ako naše kultúrne pamiatky mohli vyzerať v minulosti? Výstava Príbeh budov prezentuje históriu a súčasnosť štyroch vybraných košických budov – Dóm svätej Alžbety, Štátne divadlo, hotel Schalkház (neskôr Slovan a Gymnázium na Šrobárovej ulici.

VICTORY FEST 2016

27. februára 2016 o 15:00, Košice, Aula, Hlavná 68

Mladí ľudia chcú stále viac a práve pre nich je tu festival Victory fest. Deň, v ktorom chceme uctievať a obdivovať toho, ktorý je neotrasiteľný a stále prvý.

TRI PRASIATKA A VLK ÚŽERNÍK

28. februára 2016 o 16:00, Štátne divadlo Košice

Známy slovenský spisovateľ Ľubomír Feldek napísal túto hru podľa klasickej anglickej rozprávky o troch prasiatkach a vlkovi, ktorý sa ich snaží oklamať. Príbeh bude oživený piesňami obľúbeného skladateľa Mariána Čekovského.

Môže vás zaujímať:

Najväčšie lákadlo turistov tak, ako ho nepoznáte: Ako sa menil Dóm sv. Alžbety časom? FOTO

Historický moment pre Košičanov: Slávna opera v Štátnom divadle!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM