Rôzne

Prešov, Košice aj Šírava... Východniarsku komédiu uvedú špeciálne, festivalmi!

Východ zažije uvedenie filmu, aké tu bolo naposledy pri Fontáne pre Zuzanu 2.

Ilustračný obrázok k článku Prešov, Košice aj Šírava... Východniarsku komédiu uvedú špeciálne, festivalmi!
Zdroj: Facebook.com/Film_kavej_official

V roku 1992 sa vtedajšia novinka Fontána pre Zuzanu 2 dočkala netradičného uvedenia. Letné kiná praskali vo švíkoch, keď vedľa nich pristávala helikoptéra s hlavnými protagonistami.

Pri novej východniarskej komédii Kavej sa chcú tvorcovia pokúsiť o niečo podobné. Naplánovali totiž špeciálne uvedenie filmu, takzvaným Kavej Festom. Ten sa uskutoční vo Finticiach (10. 7.), v Prešove (11. 7.), v Košiciach (17. 7.), na Zemplínskej šírave (18. 7.) a v Banskej Štiavnici (27. 7.).

Okrem toho, že návštevníci festivalu uvidia novinku, ktorá sa natáčala prevažne na východe, medzi prvými a v unikátnej atmosfére pod holým nebom, tešiť sa môžu na hlavné hrdinky filmu Janku Kovalčíkovú a Aničku Jakab Rakovskú, režiséra filmu Lukáša Zednikoviča, producenta Dana Dangla a aj na ďalšie postavy a hercov či členov tvorivého štábu.

Akcie bude moderovať Juraj Šoko Tabaček a vystúpi na nich Katka Knechtová, ktorá nahrala k filmu titulnú skladbu Život nás má rád. Nemali by chýbať ani Ander z Košíc, ktorý si zahral vo filme farára či Peter Stašák, ktorý si zahral sám seba.

„Klára a Veronika, žijú svoj bežný život v ruchu hlavného mesta, keď sa nečakane musia vrátiť domov, na východ. To, čo sa začína ako obyčajná návšteva, sa rýchlo mení na sériu milých nedorozumení, neuveriteľných zvratov a nečakaných situácií. Príbeh, ktorý vás prenesie priamo do srdca východného Slovenska, kde vás množstvo charizmatických postáv okamžite vtiahne do deja svojim šarmom a humorom,“ opisujú film jeho tvorcovia na sociálnej sieti.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM