Lukáš Zavacký Basketbal Šport

Prezident KB Košice so smelými víziami: Chceme finále a vlastnú halu!

Klub KB Košice má vyššie ciele v porovnaní s minulou sezónou. Ako nováčik súťaže v nej skončil na 4. mieste. Jeho prezident, František Sabol, prezradil zaujímavé novinky.

Ilustračný obrázok k článku Prezident KB Košice so smelými víziami: Chceme finále a vlastnú halu!
4
Galéria
Zdroj: TASR

Do nového ročníka vstúpili naši basketbalisti prehrou 84:88 s Interom Bratislava, no následne zaknihovali dva triumfy. Porazili ďalší celok z hlavného mesta 75:72, následne si poradili aj s MBK Handlovou 93:67. Hlavne s poslednými výsledkami musel byť spokojný F. Sabol.

„Ako kardiochirurg beriem len víťazstvá, pretože inak je to zlé. Povedali sme si, že neúspechom bude nevybojovanie si finále. Tréner dostal voľnú ruku na výber hráčov. Je zodpovedný za tento tím. My sme vybudovali na slovenské pomery veľmi dobré ekonomické zázemie,“ uviedol.

Fanúšikov musí tento fakt určite tešiť, no stále musia chodiť na stretnutia svojich miláčikov do prenajatej a maličkej Angels Arény. To sa však môže v blízkej budúcnosti zmeniť.

„Môžem prezradiť, že sme už mali dokonca aj sedenie týkajúce sa možnej výstavby novej haly. Nechcem predbiehať, ale z pohľadu budúcnosti nás láka i možnosť účinkovania v európskych súťažiach. Ideme krok po kroku. To isté platí aj o mládeži,“ doplnil prezident klubu.

Najbližšie bude mužské basketbalové zoskupenie z metropoly východu cestovať 19. októbra na zápas do Svitu, následne sa pred vlastnými divákmi predstaví o 3 dni proti Spišskonovoveš­ťanom. Obe merania síl sa začínajú o 18. hodine. Kompletný rozpis ligových duelov nájdete v tomto odkaze.

Chcete vedieť, čo je v košickom športe nové, aké udalosti sa pripravujú alebo prečítať si o ňom rôzne zaujímavosti? Pridajte sa do facebookovej skupiny v tomto odkaze a nič podstatné vám už nikdy neunikne.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24/kbkosice.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM