Eva Mikulová Samospráva

Primátor Poláček s námestníčkou Gurbaľovou prezentujú v Bruseli košické dobrovoľníctvo, FOTO

Európsky týždeň regiónov a miest je najväčšie verejné podujatie svojho druhu v Európe a slúži najmä na prezentáciu jednotlivých krajín.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Poláček s námestníčkou Gurbaľovou prezentujú v Bruseli košické dobrovoľníctvo, FOTO
Zdroj: Mesto Košice

Odcestovali do Bruselu

Primátor Košíc Jaroslav Poláček a námestníčka Lucia Gurbaľová sa zúčastnili štvordňového podujatia pod názvom Európsky týždeň regiónov a miest.

Organizuje ho Európsky výbor regiónov EÚ spoločne s Generálnym riaditeľstvom Európskej komisie pre regionálnu a mestskú politiku pre celkovo 6000 účastníkov.

V hlavnom programe diskusie „World cafe – Svetová kaviareň“ sa o svoje nápady a perspektívy v rámci solidarity a dobrovoľníctva podelili nielen zástupcovia mesta Košice a KSK, ale aj mesta Cork, Centrálneho Dánskeho regiónu (Aarhus a Ringkobing Skjern), Európskeho dobrovoľníckeho centra, mesta Padova a Srbskej republiky.

„Zmapovali sme si existujúcu infraštruktúru dobrovoľníctva v Košiciach a KSK, aby sme mohli pristupovať systematicky k udržateľnosti záujmu o dobrovoľnícke aktivity. Je pre nás dôležité vypočuť si pozitívne príklady riešenia a formy projektovej spolupráce od predstaviteľov bývalých európskych miest dobrovoľníctva, ale aj miest, ktoré sa chystajú kandidovať na tento titul,“ uviedla L. Gurbáľová.

Zástupcovia mesta sa zúčastnili aj Networking Cocktail, na ktorom sa mesto spolu s KSK prezentovali v Kancelárii Stáleho zastúpenia KSK v Bruseli. Nechýbali naše krajové špeciality a o program sa postaral Folklórny súbor Železiar.

Zdroj: Mesto Košice
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM