Správy

Prístupovú cestu na Luník IX uzavrú. Do príchodu pápeža ju musia opraviť

Oprava prístupovej cesty na košické sídlisko si vyžiada obmedzenia v doprave. Ako dlho potrvajú?

Ilustračný obrázok k článku Prístupovú cestu na Luník IX uzavrú. Do príchodu pápeža ju musia opraviť
Zdroj: TASR

Od pondelka (16. 8.) približne od 8.00 hod. uzavrú prístupovú cestu na košické sídlisko Luník IX a obratisko pre mestskú hromadnú dopravu (MHD). Dôvodom je ich rekonštrukcia.

Informovala o tom hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) Vladimíra Petrušová s tým, že uzávera potrvá do 10. septembra.

Ako spresnila, pôjde o úsek od križovatky s Triedou KVP po zastávku Luník IX, sídlisko. „Súbežne s uvedenou uzáverou komunikácie dôjde aj k rekonštrukcii zastávky Luník IX, rázcestie na Triede KVP v smere na Luník VIII," uviedla Petrušová.

Zastávku posunú

Dotkne sa to liniek 11, 32, 34, 54, RA2, RA3 a RA4. Uvedená zastávka bude dočasne premiestnená do odbočovacieho pruhu pred sídliskom v smere zo Sídliska KVP.

Zároveň dôjde k zrušeniu zastávky Luník IX, sídlisko a k zmena konečnej a nástupnej zastávky pre linku č. 11. „Konečnou zastávkou bude Luník IX, rázcestie (v smere z Luníka VIII) na Triede KVP. Nástupnou zastávkou bude Luník IX, rázcestie na Triede KVP v smere na Luník VIII – dočasná zastávka v odbočovacom pruhu pred vjazdom na sídlisko,“ dodala.

Foto: ilustračné

Ďalšie články k téme

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM