Eva Mikulová Kultúra

Prvý Fest Fasa Fest na Slovensku spojí umenie s gastronómiou

Počas dvoch dní v Tabačke ochutnáte remeselné pivá či street foodovú kuchyňu v projekte, v ktorom gastro zážitky budú spojené s umením.

Ilustračný obrázok k článku Prvý Fest Fasa Fest na Slovensku spojí umenie s gastronómiou
Zdroj: Tabačka

Už vo štvrtok 19. júla, začína unikátny projekt Fest Fasa Fest, ktorý sa koná v Tabačke a potrvá dva dni, čiže do piatku 20. júla. Fest Fasa Fest prinesie prvýkrát na Slovensku prepojenie sveta remeselných pív a street foodovej kuchyne s modernou vizuálnou komunikáciou a umením.

„Ostrieľaní hráči na slovenskej kultúrnej a gastroscéne sa spojili, aby počas prázdnin priniesli aj do Košíc atmosféru veľkých letných festivalov. Našim cieľom je, aby návštevník Fest Fasa Festu spoznal súčasné trendy ´punkovej´ gastronómie a pivovarníctva v kombinácii so súčasným moderným umením,“ priblížil zámer hlavný organizátor podujatia Richard Lacko.

Zážitkovú atmosféru v priestoroch Tabačky navodia videoprojekcie, svetelný dizajn, streetart umenie, kapely a DJs v priamom súboji či súzvuku so šéfkuchármi a pivovarníkmi.

Zákutia Tabačky organizátori pretvoria na nový nevídaný svet, kde v každej časti budú remeselné pivá rozdelené podľa štýlov, doplnené svetovou Street food kuchyňou s chuťami Ázie, Indie či Mexika alebo veľmi obľúbenými trendovými jedlami v štýle Burger, Pastrami alebo Grill BBQ Smoker. Na čapoch budú návštevníkov čakať remeselné pivá najprogresívnejších pivovarov zo Slovenska i zahraničia.

Končí sa nad ránom

Neoddeliteľnou súčasťou festivalu bude aj vizuálne umenie. Študenti Dizajnu osvetlenia II Fakulty umení Technickej Univerzity po zotmení premenia Tabačku na nespoznanie.

Na Fasa Feste si prídu na svoje aj milovníci kvalitnej festivalovej a klubovej hudby. Festival začína o 15,00 a skončí o 00,2 hod a v piatok začína už o 12,00 hodine a končí tiež o 00,2 hod. Vstupné na deň je 5 eur. Dvojdňový lístok stojí 8 eur a dieťa do 12 rokov má vstup zdarma.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM