Lenka Fedorová Správy

Rekonštrukcia mosta Ružín finišuje: Prví vodiči by po ňom mohli prejsť už o pár dní!

Podľa hovorkyne Košického samosprávneho kraja (KSK) by mohol byť most cez Ružín prejazdný už o pár dní. Rozhodne kolaudácia.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia mosta Ružín finišuje: Prví vodiči by po ňom mohli prejsť už o pár dní!
Zdroj: TASR

Zdá sa, že vodiči čakajúci na opravu mosta cez Ružín si konečne vydýchnu. Podľa hovorkyne KSK Zuzany Bobrikovej práce na odstránení havarijného stavu mosta Ružín v týchto dňoch vrcholia, prejazdný by tak mohol byť už o pár dní.

,,Ak zaťažovacia skúška dopadne dobre a stavebný úrad vydá kolaudačné rozhodnutie, prvé autá by cez most mohli prejsť 10. decembra," informovala Bobriková.

Ako ďalej uviedla, koncom minulého týždňa položili na most asfaltové vrstvy vozovky a pripravili osadenie zvodidiel. Pracovníci zhotoviteľa stavby aktuálne pracujú na ukončení chodníkov, osadení zvodidiel, odstránení pomocných lávok a umiestnení vodovodného potrubia.

,,Zhotoviteľ predpokladá, že v stredu 29. novembra sa uskutoční zaťažovacia skúška mosta. Ďalší postup bude závisieť od výsledkov tejto skúšky," informovala ďalej hovorkyňa.

Podľa slov Bobrikovej bude po odovzdaní stavby nasledovať kolaudácia. Zároveň zasadne krízový štáb, ktorý od vyhlásenia mimoriadnej situácie 12. decembra 2016 koordinuje všetky činnosti súvisiace so zmierňovaním dôsledkov havarijného stavu. Ak budú splnené všetky náležitosti, ktoré vyžaduje platná legislatíva, most cez Ružín bude otvorený pre dopravu v nedeľu 10. decembra.

,,Prvý autobus prímestskej autobusovej dopravy by mal prejsť po moste 10. decembra 2017 o 4:45 hod. ráno. Spoje prímestskej autobusovej dopravy podľa nového grafikonu už počítajú s linkami, ktoré budú prechádzať po moste a opätovne spoja krajské mesto s Hnileckou a Hornádskou dolinou," informovala na záver Bobriková.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM