Eva Mikulová Správy

Rozbehané košické divadlo: Na polmaratónsku trať si trúfne riaditeľ Igor Dohovič, FOTO

Deväťčlenný tím bežcov bude v nedeľu 6. októbra reprezentovať Štátne divadlo Košice na najstaršom európskom maratóne, Medzinárodnom maratóne mieru.

Ilustračný obrázok k článku Rozbehané košické divadlo: Na polmaratónsku trať si trúfne riaditeľ Igor Dohovič, FOTO
4
Galéria
Zdroj: ŠD divadlo Košice

Generálny riaditeľ Igor Dohovič sa postaví na štart polmaratónu, medzi štafetami sa pod hlavičkou ŠDKE predstavia dve štvorčlenné družstvá.

„Tak ako je s Košicami už 95 rokov spojený maratón mieru, sedemdesiaty piaty rok je neoddeliteľnou súčasťou mesta aj Štátne divadlo Košice. A keď vezmeme do úvahy aj 120. narodeniny historickej divadelnej budovy, tak aj maratón a divadlo patria medzi najstaršie symboly reprezentujúce Košice nielen doma, ale aj v zahraničí. Preto je spojenie divadla s maratónom úplne prirodzené. Som rád, že sa podarilo nájsť bežcov z radov zamestnancov aj priaznivcov divadla, ktorí si v nedeľu na štarte oblečú jeho dres,“ hovorí generálny riaditeľ divadla Igor Dohovič.

Na košickej polmaratónskej trati to bude v nedeľu jeho premiéra. Zatiaľ si polmaratón vyskúšal dvakrát na známom podujatí v Prahe a pred troma rokmi ho zabehol za 1:52:34 hod.

Prekvapenie pri divadle

Fanúšikov čaká i jedno prekvapenie. „Zatiaľ viac neprezradím, ale keď budem spolu so svojimi kolegami z divadelného tímu prebiehať okolo historickej budovy, určite sa povzbudzujúcim odvďačíme,“ naznačil Dohovič.

Okrem polmaratónskeho divadelného reprezentanta sa na štart štafety postavia aj dve divadelné štvorice.

V štafete ŠDKE 1 pobežia skúsení rekreační bežci.

Prvé dva úseky pobežia reprezentanti činohry, herec Andrej Palko s polmaratónskym osobákom 1:50:04, herečka Tatiana Poláková, ktorá sa v posledných rokoch predstavila na košickom „tvrďákovi“ či mestskom triatlone.

Na treťom a štvrtom úseku môžete povzbudzovať reprezentantov opery, zbormajstra Lukáš Kozubíka, a členku skupiny altov v opernom zbore Barbaru Sopkovú.

V štafete ŠDKE 2 pobeží vedúci skupiny lesných rohov v opernom orchestri Lukáš Mráz spolu s priateľmi divadla Martinom Šeršeňom, Janou Duhaňovou a Veronikou Rudíkovou.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM