Správy

Sami majú málo ale pomohli. Košickí seniori finančne podporili obete výbuchu v Prešove, FOTO

Zamestnanci a klienti Strediska sociálnej pomoci mesta Košice (SSPMK) na Garbiarskej ulici podporili finančnú zbierku pre Prešov.

Ilustračný obrázok k článku Sami majú málo ale pomohli. Košickí seniori finančne podporili obete výbuchu v Prešove, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

Zamestnancov a klientov Strediska sociálnej pomoci mesta Košice (SSPMK) na Garbiarskej ulici, nenechal ľahostajnými tragický výbuch plynu v bytovke na Mukačevskej ulici v Prešove.

Prispeli z dôchodku

Zamestnanci a starkí spoločne ukázali, že majú naozaj veľké srdce a finančnú zbierku pre ťažko skúšaných ľudí v Prešove podporili sumou 700 eur. „Ďakujem všetkým za ich ochotné srdcia, zároveň vyjadrujem úprimnú sústrasť pozostalým obetí tragédie“ uviedla riaditeľka strediska Zdenka Sloviková.

V Stredisku sociálnej pomoci mesta Košice na Garbiarskej ulici sa v rámci akcie „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“ v uplynulých dňoch udiala aj jedna nevšedná udalosť.

Darčeky aj pre seniorov

Vďaka autorke myšlienky Jane Galatovej a koordinátorke projektu Ivane Baláž sa tak pod vianočným stromčekom v Stredisku sociálnej pomoci mesta Košice na Garbiarskej ulici objavilo takmer dvesto rôznych predvianočných darčekov.

Neznámi ľudia z celého Slovenska, ktorých projekt spojil do jednej veľkej komunity poslali do Košíc knihy, sladkosti, kávu, ale napríklad aj ponožky, krížovky a mnoho iných darčekov.

Základnou myšlienkou a cieľom bolo, naplniť krabicu od topánok vecami, ktoré starkí nielen potrebujú, ale ktoré ich mali aj potešiť, resp., ktoré si pod stromček želali. Seniori z Garbiarskej boli z takejto veľkej ochoty darcov z celého Slovenska nadšení.

„Ďakujeme všetkým dobrým ľuďom na Slovensku, ktorí sa do projektu zapojili, ďakujeme celému organizačnému tímu, ktorý sa na tejto krásnej akcii podieľal. Veľmi sa tešíme, že sa nám podarilo zrealizovať aj u nás, v našom stredisku niečo tak úžasne krásne. Takmer dvesto darčekov pod vianočným stromčekom sa len tak nevidí. Radosť v očiach našich starkých je nám všetkým tou najväčšou odmenou. Dotklo sa nás skutočné čaro Vianoc“, dodala riaditeľa SSPMK Zdenka Sloviková.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM