Lenka Fedorová Krimi

Sviatky v Košickom kraji v réžii mužov zákona: Koľko padlo pokút?

Muži zákona si posvietili na vodičov. Na Veľkonočný utorok to nebolo len o dozvukoch z Veľkej noci, ale aj o kontrole dodržiavania zákazu požívania alkoholu. Aha, koľko pokút v Košickom kraji padlo...

Ilustračný obrázok k článku Sviatky v Košickom kraji v réžii mužov zákona: Koľko padlo pokút?
Zdroj: TASR

29. marca 2016 bola v ranných hodinách vykonaná osobitná kontrola na území Košického kraja. Informovala o tom hovorkyňa KR PZ v Košiciach Jana Mésarová.

Podľa Mésarovej bola kontrola zameraná na dodržiavanie zákazu požívania alkoholických nápojov alebo iných návykových látok vodičmi vozidiel pred alebo počas jazdy a na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky jej nemotorovými účastníkmi s cieľom pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky.

„Počas kontroly zistili policajti celkom 97 priestupkov, pričom 77 z nich bolo riešených v blokovom konaní, 17 priestupkov vybavili napomenutím a tri priestupky boli oznámené na príslušný dopravný inšpektorát,“ uviedla Mésarová.

Mésarová ďalej uviedla, že rýchlosť prekročilo 20 vodičov, bezpečnostným pásom neboli pripútaní 14 vodiči, 7 vodičov počas jazdy používalo telefónny prístroj, v 6 prípadoch išlo o jazdu bez ustanoveného osvetlenia.

„Za porušenie pravidiel cestnej premávky sa pokutám nevyhli i nemotoroví účastníci (5 cyklisti a 9 chodcov). Alkohol bol zistený u 4 cyklistov, u vodičov zistený nebol. Policajti zadržali jeden vodičský preukaz a 3 osvedčenia o evidencii vozidla,“ dodala na záver hovorkyňa.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM