Eva Mikulová Rôzne

Tipy na víkend: Druhý októbrový víkend prináša festivaly, detské podujatia aj výstavy

Krásne babie leto je tu. Ak sa rozhodnete dať prednosť mestu pred prírodou, tak si môžete vybrať z rôznych akcii, ktoré vás určite nesklamú. A deti poteší Bábkové divadlo.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend:  Druhý októbrový víkend prináša festivaly, detské podujatia aj výstavy
20
Galéria
Zdroj: TASR

Festival Old´s cool

V kine Úsmev sa koná medzigeneračný festival OLD'S COOL Košice 2018. Čaká na Vás výborný program, príjemná atmosféra, zaujímaví hostia a záruka pohody v netradičnom prepojení staršej a mladšej generácie.  Vstup na celý festival je zadarmo. Dobrovoľné vstupné je určené na výdavky spojené s publikovaním knihy o zrušenom stacionári pre seniorov na Záhrebskej ulici v Bratislave. Zariadenie dlhodobo fungovalo v živej staromestskej komunite Susedia na dvore. 

Kedy: piatok a sobota (12 a 13. október) od 10,00 hodiny

Legato – festival vokálnych skupín

Festival vokálnych skupín Legato sa koná v dňoch 12. –14. 10., a už tradične uskutoční v Kck Fuga. Budete počuť 6 vokálnych skupín, ktoré sa už tešia, že vám budú môcť predstaviť svoju tvorbu.

Kedy: piatok až nedeľa (12. až 14. októbra) od 20,00 hodiny

Poetický večer: Poetry jam

V Čajovni Čavango nás čaká ďalší hudobno-poetický večer. Príďte si vypočuť autorskú poéziu, alebo nám prečítajte svoju vlastnú. Pri počúvaní poézie ochutnáte aj úžasné čaje.

Kedy: piatok 12. október od 18,00 hodiny

Až naprší a uschne

Poučná a vtipná výstava v budove Bravo v Kulturparku, ktorá hravou formou predstavuje jedinečnosť zemskej atmosféry, vykresľuje ju nielen ako predmet vedeckého bádania, ale aj ako vizuálnu inšpiráciu pre mnohých významných výtvarných umelcov od starého Egypta až po dnešok, výstava v spolupráci s Bibiana - Medzinárodným domom umenia pre deti.

Výstava predstavuje jedinečnosť zemskej atmosféry hravou formou. Deti sa dozvedia viac o slnečnej sústave, zložení zemskej atmosféry, o cyklónoch a tornádach, kolobehu vody či predpovedi počasia.

Kedy: denne od 11,00 do 18,00 až do 16. decembra

Valibuk a Laktibrada

Príbeh o Valibukovi a Laktibrade od Pavla Dobšinského poznajú celé generácie detí z čítania alebo rozprávania svojich rodičov, či starých rodičov. Bábkové divadlo v Košiciach teraz ponúka divákom modernú verziu pôvodnej ľudovej rozprávky, v ktorej je prítomná nielen faloš a zrada, ale aj sila s odvahou. Tie sa objavia vždy, keď treba pomôcť láske.

Ľudovú rozprávku o silákovi Valibukovi uchopil režisér Pavel Uher tak, aby v nej uchoval čaro čias dávno minulých, ale aby jej zároveň vdýchol aj niekoľko moderných prvkov. Dej popretkával humorom a milými replikami, aby sa na nich pobavili nielen deti, ale aj dospelí.

Kedy: nedeľa 14. októbra o 14,30 a 16,30

Zdroj: Bábkové divadlo Košice
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM